2012. sze 04.

F1 Ross Brawn úgy véli kicsit átbillentek a mérleg túloldalára, ennek köszönhető a visszaesés

írta: FormaNet
F1 Ross Brawn úgy véli kicsit átbillentek a mérleg túloldalára, ennek köszönhető a visszaesés

A Mercedes istállót titkos esélyesként is emlegették az idei szezont megelőzően. Az évad elején meg volt a futamgyőzelem és a pole pozíció is, de az alakulat azóta nem tud felmutatni komolyabb előrelépést. A csapat jelenleg is vizsgálja, hogy egy rossz fejlesztés, vagy csupán a nem megfelelő beállítás okozhatja-e a W03-asok teljesítményének visszaesését az utóbbi időben. Ross Brawn elmondása alapján, azonban ismerik a probléma forrását és megtalálták a visszavezető utat is.

Mercedes félre fejlesztett.jpg

A világbajnokságot erősen kezdő Brackley bázisú alakulat, még a szezon korábbi részében pole-pozíciót és győzelmet is szerzett Nico Rosberg vezetésével, most viszont futamok óta le vannak maradva az élmenőktől. Ross Brawn csapatfőnök szerint nem az autóval van alapvetően gond, hanem a beállítás és továbbra is a gumiabroncsok kezelése okozhatja a fő problémát Michael Schumacher és Nico Rosberg teljesítmény visszaesésénél.

Hasonló szituációba került a McLaren versenyzője Jenson Button is, aki nem találta autója megfelelő beállításait és volt négy olyan futam, ahol mindösszesen két pontot szerzett.

Arra a kérdésre, hogy a Mercedes számára miért megy ilyen vontatottan a szezon Brawn így felelt:

„Ha teljesen őszinte szeretnék lenni, akkor azt mondanám, tudom miért alakult így ez a tendencia. Azt kell mondjam, a szezon első harmadában igazán versenyképesek voltunk, aztán volt néhány verseny, melyek nem alakultak jól számunkra, de nagyon sokat dolgozunk az ügyön és elemezzük az adatokat, ahhoz, hogy javítsunk a helyzeten. Mindenki nagyon keményen dolgozik és jönnek még fejlesztések is a soron következő versenyekre. Még mindig tanuljuk az abroncsok működését és néhány változtatás nagyobb mértékben is befolyásolhatja a teljesítményünket, mint az általában elvárható lenne."

„Meg kell néznünk hol léptünk rosszul az autó beállítása szempontjából, és ezzel párhuzamosan törekednünk kell annak kijavítására. Van is néhány ötletünk a következő futamokra, amelyek szerintem segítségünkre lesznek" - beszélt bizakodva a csapatfőnök, aki kitért arra is, hogy a szezon eleji erőfeszítéseik balul sültek el, mert javítani szerettek volna versenytempójukon, de éppen ezért a kvalifikáción is inkább veszítettek, mintsem javultak volna.

000 facebook_banner.jpg

„Az idei autónk számos területen nagy lépést tett előre, és ezt a szezon első részében bizonyítani is tudtuk. Azzal, hogy az abroncsok „igényeit" sikerüljön kiismernünk, rendesen küzdöttünk. Így néhány változtatással, mellyel a versenytempónkon szerettünk volna javítani, épp az ellenkezőjét értük el, sajnos az időmérő edzéseken mutatott teljesítményünkből is veszítettünk."

„Az év elején erős időmérőket futottunk, de a versenyeken szenvedtünk. Azzal, hogy ezt megpróbáltuk egyensúlyba hozni, kicsit átbillentünk a mérleg másik oldalára" – nyilatkozott Ross Brawn a Mercedes mélyrepüléséről és annak okairól.

Szöveg: FormaNet, Németh Dániel

001_fórum logo.png

hotel gif 2.gif

Szólj hozzá

mercedes forma1 formula1 ross brawn f1 fejlesztések w03