2012. sze 06.

F1 Jerome d’Ambrosio bevetésre készen, de konkrét célok nélkül várja a monzai versenyt

írta: FormaNet
F1 Jerome d’Ambrosio bevetésre készen, de konkrét célok nélkül várja a monzai versenyt

A Lotus csapat a hétvégi Olasz Nagydíjra felkészítette a csapat harmadik számú pilótáját, Jerome d'Ambrosiót, aki a múlt héten balesetet okozó Romain Grosjeant helyettesíti majd a monzai futamon. A Lotus úgy nyilatkozott, hogy nehéz lesz bármiféle célt kitűzni a hétvégére, de Jerome minden szempontból felkészülten várja a versenyhétvégét.

jerome-d-ambrosio-monza2012.jpg

A enstone-i alakulat hármas számú belga pilótája ugrik majd be a francia Romain Grosjean 10-es számú Lotuszába most hétvégén. D'Ambrosio mindösszesen egy napot tudott tesztelni az E20-al Mugelloban. A teszt májusban volt és akkor esős körülmények között autózhatott. Ennek ellenére a versenyző reméli, hogy ki tudja hozni a legjobbat az autóból, és gyors tud majd lenni.

Amikor megkérdezték arról milyen céljai vannak a hétvégére, d'Ambrosio így válaszolt:

„Nagyon nehéz megválaszolni ezt a kérdést, mert nem tudom, milyen helyzetbe tudom hozni magam."

„Dolgoznunk kell még a mérnökökkel az autón, rá kell összpontosítanunk, és reméljük, valami jót tudunk kihozni a dologból. Nem töltöttem sok időt eddig még az autóban, mindössze egyszer teszteltem vele Mugellóban egy esős edzésen, így jó, hogy vezethetem ismét. Egy ideje már részese vagyok a csapatnak, úgyhogy remélem, ezt kamatoztathatom majd."

Az egykori Virgin pilóta hozzátette, nehéz dolga lesz ezen a hétvégén, azzal, hogy teljes szerepet kap, úgy, hogy idén tartalékversenyző pozícióban van.

000 facebook_banner.jpg

„Nagyon kevés időm volt mindezt lekezelni, ez a hét nagyon mozgalmasra sikerült számomra, különösen a hétfő. Mint harmadik számú versenyzőnek, a feladatom része, hogy a legjobbat hozzam ki magamból, legyen szó az erőnlétemről, vagy, hogy naprakész legyek, ha ilyesmi történik" – felelt a belga versenyző kicsit visszafogottan, annak ellenére, hogy már volt versenyzői ülése a szériában.

Szöveg: FormaNet, Németh Dániel

001_fórum logo.png

hotel phőnix tisza.gif

Szólj hozzá

lotus forma1 formula1 monza olasz nagydíj Jerome d’Ambrosio