2012. sze 07.

GP3 Kiss Pál Tamás: Több van bennem annál, mint amit a tabella mutat

írta: FormaNet
GP3 Kiss Pál Tamás: Több van bennem annál, mint amit a tabella mutat

Hétvégén az utolsó fordulójához érkezik a 2012-es GP3-as idény, így az idei évben most utoljára lesz lehetőségük a pilótáknak kihozni magukból mindazt, ami az eddigi versenyeken bármilyen okból beléjük szorult. A magyar Kiss Pál Tamás úgy érzi, több van benne annál, mint amit a ponttáblázat mutat, és ezt a monzai szezonzárón egy emlékezetes szerepléssel bizonyítaná be mindenkinek.

kiss pál tamás_2.JPG 

"Az elmúlt pár hétvégém nem úgy alakult, ahogy szerettem volna, úgyhogy azzal a céllal utazom a szezonzáróra Monzába, hogy ami eddig belém szorult, azt mindent kihozzak magamból és a technikából. Persze az elmúlt hétvégéken is voltak olyan pillanatok, amik valamilyen szinten kárpótolták az embert az egyéb nehézségekért, de ha most visszatekintek, és szigorúan csak az eredményeket nézem, akkor nagyon nem vagyok elégedett azzal, amit látok" – ismerte el önkritikusan a pilóta, majd hozzátette: "Azt gondolom, hogy korábban azért több volt bennem annál, mint amit az eredmények mutatnak, és Monzában ezt szeretném bebizonyítani."

Az Atech CRS GP pilótáját a hockenheimi hétvége óta folyamatosan visszatérő motorproblémák hátráltatták, beleértve a hungaroringi és a spái hétvégét is, ám a második belgiumi futamra végre megfelelően összeállt alatta a technika, aminek hét előzés és egy dicséretes becsületmentés lett az eredménye. Tamás most abban bízik, hogy õ és az autó az elmúlt vasárnap megkezdett úton tudnak együtt haladni tovább.

 "A spái második futamon végre motorikusan és minden más szempontból is olyan volt az autó, mint amilyen mindig is szerettem volna, hogy legyen, ezért bízom benne, hogy Monzában is hasonló lesz majd a helyzet, és akkor úgy gondolom, hogy esélyem lehet egy szép eredmény elérésére. Ez a pálya áll talán a Hungaroringet leszámítva a legközelebb hozzám, tavaly is itt és Barcelonában voltam a leggyorsabb, úgyhogy magabiztosan várom ezt a hétvégét. Itt sok múlik a taktikán és az ügyességen is, hiszen a szélárnyékkal is kalkulálni kell, és az sem mindegy, hogy hol elõzi meg az ember a másikat, de tavaly erre is jól ráéreztem, úgyhogy remélem, idén sem jelent majd gondot" – fogalmazott az OXXO Energy Drink pilótája.

"A minimális elvárás magammal szemben a pontszerzés, a többit pedig majd meglátjuk. Mindenképp szeretném a top10-ben befejezni a szezont, ettől jelenleg öt pont választ el, de lehetőleg Kevin Ceccont is szeretném befogni a tabellán, már csak presztízsből is, mert így elmondhatnám magamról, hogy a kisebbnek számító és a csapatpontversenyben szerényebb helyet elfoglaló csapatok pilótái közül én végeztem a legjobb helyen az összetettben. Ehhez azért jó lenne legalább egy dobogós helyezést villantani Monzában, de álltam már idén a pódiumon, és hiszek abban, hogy ha minden jól megy, akkor vissza is kerülhetek még oda" – mondta el végül magabiztosan Kiss Pál Tamás, aki zsinórban három versenyhétvégén áll rajthoz, hiszen a spái és a monzai GP3-as futamok után a szeptember 14-16-i hétvégén a World Series by Renault hungaroringi futamán vendégszerepel majd.

 

Borbás Bálint - P1race.com

Fotó: Paolo Pellegrini

000 facebook_banner.jpg

hotel phőnix tisza.gif

Szólj hozzá

monza gp3 kiss pál tamás