2012. sze 08.

F1 Alonso szerint simán meg lett volna a pole

írta: FormaNet
F1 Alonso szerint simán meg lett volna a pole

Fernando Alonso elveszítette a 2012-ben „legegyszerűbben megszerezhető" pole pozíciót saját maga és a Ferrari számára, a hazai Olasz Nagydíj időmérő edzésének harmadik szakaszában. A törött hátsó stabilizátor miatt a spanyol világbajnok csak a 10. helyen végzett.

Alonso monza időmérő.jpg

A világbajnokságot jelenleg vezető pilótának idén harmadik alkalommal lett volna esélye az első rajtkockára Silverstone és Hockenheim után. A Q3 leintését követően a 10. helyről hajtott a boxba, míg csapattársa Felipe Massa a harmadik helyre kvalifikálta magát.

„Ez sajnálatos, mert azt, hiszem ez lett volna számunkra az év legkönnyebb pole pozíciója. A Q1-ben 1.24.1-es egyszerű kört mentünk, majd láttam, hogy a végén 1.24-es volt, amit azt kell mondjam, nekem is könnyedén ment volna" mondta Alonso.

A Ferrari versenyzője azonban nem csügged, csak a jövőbe tekint, pozitívan látja a holnapi napot.

Nagy lehetőséget vesztettünk el, de most már nem tudunk mit tenni. Holnap erősek leszünk, az autót még ki kell javítani, és meglátjuk, mit tehetünk a 10. helyről. Valami eltört az autóban a Q3-ban, de nem volt időnk a javításra. Azért mentem ki hogy hátha meg tudunk verni pár autót, de sajnos nem sikerült, mert sok teljesítményt veszítettem."

000 facebook_banner.jpg

A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali megerősítette a hátsó keresztmerevítő meghibásodását.

„Úgy tűnik a problémát a hátsó keresztrúd okozta, ami mechanikai hiba, de meg kell várni, míg az autót, visszakapjuk. Tudtuk, hogy az autó nem volt jó, mert Fernando pontosan értette azonnal a helyzetet, nagyon sajnálatos, de ez van. Természetesen nagyon csalódottak vagyunk, mert Fernando jól szerepelt volna az időmérőn. De elégedettek lehetünk Felipével, jó munkát végzett és a McLarenek mögött van."

FormaNet, Márkus Alexandra

001_fórum logo.png

hotel gif 2.gif

Szólj hozzá

ferrari forma1 fernando alonso formula1 monza olasz nagydíj