2012. sze 08.

F1 Elárverezik Schumacher első F-1-es autóját

írta: FormaNet
F1 Elárverezik Schumacher első F-1-es autóját

Miközben a száguldó cirkusz mezőnye Monzában próbálja megtalálni a legjobb beállításokat a vasárnapi Olasz Nagydíjra, aközben egy rendkívül figyelemreméltó aukció is kezdetét vette. Az egykori csapatfőnök, Eddie Jordan lesöpörte padlását, és az évtizedek óta összegyűjtött Formula-1-es gyűjteményét kínálja a nagyközönség számára eladásra. Többek között azt az autót is, mellyel - a később hét világbajnoki címet szerző - Michael Schumacher debütált a szériában.

Schumacher első autója.JPG

A nem mindennapos akció tegnap indult, és kizárólag a Memento Exclusive, F1-es emléktárgyakra szakosodott aukciós házon keresztül lehet hozzájutni a relikviákhoz. A licitálható tételek között találhatóak bukósisakok, pilóta overálok, serlegek, és trófeák, és az a Jordan 191-es autó, amellyel Michael Schumacher 1991-ben, Belgiumban debütált a Formula-1-ben.

Az autó értéke ettől természetesen  jelentősen nagyobb, mint ha csak egy sima 1991-ben épült F1-es autó lenne. A német legenda a Jordan 191-el a hetedik helyet szerezte meg élete első időmérőjén, ami önmagában is nagy meglepetést okozott, ám a versenyt kuplung hiba miatt nem tudta befejezni.

000 facebook_banner.jpg

Az autót Gary Anderson tervezte, Coswort V8-as motorral futott, ír zöldre festették, és megtalálható rajta a mára ikonikussá vált 7up, és a FUJIFILM szponzori logó. Sokan úgy vélekednek, hogy a Jordan 191 minden idők egyik legszebb Formula-1-es versenygépe

Az autó teljesen kompletten, versenyre kész motorral kerül kalapács alá, Utoljára Goodwoodban mentek vele, jelenleg egy doningtoni múzeumban van kiállítva.

Jordan relikviák árverésre.JPG

Az autót a szerencsés, illetve a legtöbbet kínáló licitálónak maga Eddie Jordan fogja majd átadni, számtalan, exkluzív keretbe foglalt privát fotódokumentum kíséretében, és az egyik bonusz, a vételhez egy kétszemélyes Paddock klub jegy a 2013-as Brit Nagydíjra. A legnagyobb ajándék azonban az autó mellé az, hogy a hitelességet tanúsító dokumentumokat maga Michael Schumacher írja majd alá személyesen.

Aki nem tudja az autó árát kifizetni, - melynek ára ellentétben a többi árverésre bocsátott relikviával, jelenleg nem publikus, csakis komoly érdeklődőknek adnak róla személyesen információt - az vehet a gyújteményből Damon Hill által versenyekre használt bukósisakot, vagy éppen Martin Brundle sisakját, de akár a Jordan csapat utolsó győzelmi trófeáját is, a 2003-as Brazil Nagydíjon Giancarlo Fisichella által megszerzett serleget. 

Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

hotel gif 2.gif

Szólj hozzá

schumacher forma1 formula1 eddie jordan f1 gyűjtemény f1 relikviák