2012. sze 09.

F1 Hamilton úgy gondolja, többet tanult Alonsótól, mint Buttontól

írta: FormaNet
F1 Hamilton úgy gondolja, többet tanult Alonsótól, mint Buttontól

Lewis Hamilton nyerte az Olasz Nagydíjat, megelőzve a remekül versenyző Sergio Perezt, és a világbajnokságot vezető Fernando Alonsót. Hamilton elmondta, a közel három év során, amit jelenlegi csapattársával, a szintén brit Jenson Buttonnal töltött, semmit nem tanult, a 2009-es világbajnoktól, de meglepő módon hozzátette, a 2007-es csapattársától, Alonsótól jó pár trükköt elnézett.

Hamilton-Button ellentét.jpg

2009-ben mikor a Brawn GP-től érkező világbajnok aláírta a szerződést a McLarennel, a csapathoz közeli információk szerint Martin Whitmarsh azt nyilatkozta, jó párost fognak alkotni, hiszen tanulhatnak egymástól.

„Nem tudom miért mondhatta ezt Martin, hiszen nem tudok semmi olyat mondani, amit Jensontól tanultam. Fernandótól tanultam 2007-ben, de nem érzem, hogy Jensontől tanultam volna." idézi Hamiltont az El Paris napilap.

A két McLarenes közötti távolodást jelzik, azok a kommentek is melyeket Button Hamiltonnak szegezett, amikor is, az egyik közösségi portálra posztolta a McLarenek beállítások titkos telemetriai adatait, a Belga Nagydíj időmérőjét követően

„Nagyon meglepett és igen, csalódott vagyok. Nagyon keményen dolgozunk, hogy javítsunk az autón és ezek mind titkos és magáninformációk. Nem akartam ezt a Twitteren viszontlátni. Ez az időmérőnek a teljes telemetriája volt. Visszavehetett a kanyarokban, mert nagyobb volt a leszorítóereje. Én pedig nyolctizeddel voltam gyorsabb az időmérőn" – állt értetlenül az ügy előtt a spái futamgyőztes.

Hamilton a Button által elmondottakra röviden így reagált

„Nem akartam, a csapattársam vagy a csapatom ellen menni, csak azt szerettem volna, hogy a nézők értsék meg a dolgokat. Most már tudom, hogy nem kellett volna, nem fog többet előfordulni." zárta rövidre a dolgot Hamilton.

Tovább fokozhatja a két pilóta eddigi, harmonikusnak tűnő viszonyának romlást az a tény is, hogy a Force India pilótája, Paul di Resta szakított egykori menedzserével, Hamilton édesapjával, és jelenleg az a menedzsment intézi a skót pilóta ügyeit, aki Buttont is menedzseli.

Az El Paris lap megkérdezte Hamilton, féltékeny-e, hogy egykori csapattársa, Alonso a legendás Ferrari csapat első számú pilótája, és hogy a csapat Alonso köré épít mindent

„Hát, nem. Nincs szükségem erre, nem vágyom ilyen csapatba. Én azt szeretem, ha a csapatban harcolhatok a csapattársammal."

000 facebook_banner.jpg

Elismerte azonban, hogy más csapatok felé is nézeget, bár hozzátette, jó lenne ott abbahagyni, ahol elkezdte, de a szerződése lejártával senkinek sem árt, ha körülnéz, hol milyen lehetőségek, és újabb kihívások vannak.

„ Ez számodra jó, ha így teszel" – magyarázta a 2008-as világbajnok.

Ahogyan arról már beszámoltunk, a háromszoros bajnok, Sir Jackie Stewart azonban javasolja a brit világbajnoknak, hogy tartson ki a McLaren mellett, és a skót legenda úgy gondolja, Hamilton marad is a a wokingi alakulatnál.

FormaNet, Márkus Alexandra

001_fórum logo.png

hotel phőnix tisza.gif

Szólj hozzá

mclaren forma1 lewis hamilton fernando alonso formula1 jenson button