2012. sze 09.

F1 Raikkönen jobb tempóval számol a mai versenyen

írta: FormaNet
F1 Raikkönen jobb tempóval számol a mai versenyen

A Lotus finn pilótája, Kimi Räikkönen azért szorít, hogy a vasárnapi futamon megtalálják azt a sebességet, amely a kvalifikáción nagyon hiányzott, ezért csak a 8. rajtpozíciót sikerült megszereznie a 2007-es világbajnoknak az Olasz Nagydíj szombati időmérőjén.

Raikkönen Monza 2012.jpg

Mindössze egy héttel a dobogóval végződő Belga Nagydíj után a Lotus messze nem volt olyan erős a nagy sebességű monzai helyszínen, ami itt azt is jelenti, hogy a versenyen különösen nagy csatákat láthatunk majd a pozíciókért. Így gondolja ezt a finn klasszis is

„Ma nem volt meg a tempónk, de legalább a tízben vagyunk. A hétvége folyamán többé-kevésbé ugyanezekben a pozíciókban végeztünk, szóval ez a sebesség nem volt nagy meglepetés számunkra. Ez egy hosszú verseny, és általában valamivel jobbak vagyunk versenykörülmények között. Lehetséges itt előzni, tehát majd meglátjuk, mi történik holnap."- mondta el Raikkönen a némileg csalódást keltő időmérő után

A finn tisztában van azzal, hogy a Lotus az egyik leggyorsabb autó a végsebesség tekintetében, de úgy véli, a versenytársak találtak olyan megfelelő beállításokat, ami miatt a az időmérőn Lotus E20 teljesítménye az egyenesekben nem volt elég.

„Megvan a végsebességünk, de úgy tűnik, hogy néhány autó olyan végsebességet kapott, amelytől sokkal gyorsabbak nálunk. Van DRS-ünk, és ha már elég közel leszünk, abból kihozhatunk egy jobb tempót. Remélhetőleg egy kicsivel többet mutatunk majd a versenyen."- nyilatkozta Kimi Raikkönen

A Lotus istálló Romain Grosjeant helyére beugró pilótája, Jerome d'Ambrosio a szombati nap után jóval visszafogottabban értékelt, mint a szabadedzéseken nyújtott teljesítménye után.

„Hogy őszinte legyek, vegyes érzések kavarognak bennem. Bejutottam a Q2-be, de nehéz úgy teljesíteni, hogy a második és harmadik szektort remekül sikerül megfutnom, az elsőbe viszont szenvedek. Ezen a részen körülbelül 60-70% volt a differencia Kimi és közöttem, tehát rengeteg időt kell még találnom az első két kanyarban holnapig. Sok mindent kell ezen a hétvégén számításba vennem, összességében ez eddig nem olyan rossz, de lehetne jobb is."

000 facebook_banner.jpg

 Alan Permane a Lotus pályamenti műveleti igazgatója így nyilatkozott az istálló időmérőn nyújtott teljesítményéről.

„Kicsit csalódottak vagyunk, ami a rajtrácson elfoglalt helyünket illeti. Kimi számára a 6. hely volt a kitűzés, és ettől fél tizeddel maradtunk el. Kimi az előző versenyen Fernando előtt végzett, ami egy nagy löketet adott számára. Sajnos Alonso nem volt gyors körön, amikor közel mentünk hozzá az Ascari-sikánban, ahol így kb. másfél tizedet veszítettünk. Néha ilyen az időmérő. Magabiztosak vagyunk az autónk leszorító erejével kapcsolatban, ennek segítségével jó versenyt futhatunk. A gumitaktikánk többé-kevésbé olyan mint néhány riválisunké, de azzal számolunk, hogy az is segíthet majd minket a futamon. Biztosak vagyunk abban, hogy ha mindezt egy megfelelő teljesítménybe tudjuk önteni, jó néhány értékes pontot tehetünk zsebre. A hétvége másik célja, hogy megnézzük, hogyan fejlődik a tesztpilótánk, Jerome d'Ambrosio, és meg kell mondjam, eddig kitűnő munkát végzett. Azonban ez egy rendkívül nehéz verseny lesz majd a számára, a versenyautó alacsony leszorító ereje miatt, különösen, amikor a sikánokban vagy egy-egy kanyarkombinációban kell tövig nyomnia a gázt. Bízunk abban, hogy a fokozatos javulást a versenyen is folytatni tudja, így bármi megtörténhet holnap."

FormaNet, Jeney Anna

001_fórum logo.png

hotel phonix banner gif.gif

Szólj hozzá

lotus forma1 kimi raikkönen formula1 monza olasz nagydíj