2012. sze 10.

F1 Kubica: Én és Alonso nagy párost alkottunk volna a Ferrarinál

írta: FormaNet
F1 Kubica: Én és Alonso nagy párost alkottunk volna a Ferrarinál

Robert Kubica rehabilitációja továbbra sem ért véget, ám a kiváló lengyel pilóta a hétvégén megtette az első lépést a visszatérés útján, az autósportok felé. Ráadásul nem is akár hogyan. A hétvégén Olaszországban megrendezték a Rallye Ronde Gomitolo di Lana versenyt, ahol a lengyel pilóta egy Subaru S12 WRC-vel állt rajthoz, és Manfredi navigálásával megnyerte a futamot. A verseny után természetesen a Formula-1-ről is beszélt.

Kubica és Alonso.jpg

Az egykori BMW-s és Renault-s pilóta szerint, ha 2011 elején nem történik az a szörnyű baleset, melynek köszönhetően 18 hónapig nem ülhetett versenyautóban, talán már Fernando Alonso csapattársaként versenyezne a Ferrarinál.

„Szívesen lennék inkább valahol máshol, de ez a legaktívabb időszaka a rehabilitációmnak" - nyilatkozta a 27 éves Kubica a Sky Sportnak.

„Remélem, hogy visszatérhetek majd oda, ahol ezelőtt voltam, de már ez is szép teljesítmény, hogy itt lehetek, néhány érzelmileg nehéz hónapot követően. A hosszú időszak során egyszer sem adtam fel."

Van néhány a dolog, ami most még elérhetetlen a számomra, de kemény munkával, és türelemmel megpróbálok felépülni, amennyire csak lehet. Mindezek után is hosszú utat kell még megtennem, és valószínú, hogy a fizikai állapotom nem lesz ugyanolyan, mint azelőtt."

„Jelenleg ezekre az elkötelezettségeimre (két rali futam) gondolok, azt követően, hogy egy ideig csak a kórházat, és a fizikoterápiát láthattam, de most végre láthatok kanyarokat, és érezhetem az üzemanyag szagát."

Kubica természetesen az F1-ről is ejtett néhány szót: „Nem mondhatok, sem százalékokat, sem időpontot. Mindent megteszek, hogy teljesen visszalendüljek jövőre, és a következő hónapokban döntök arról, mit is tegyek, hogy fő célomat (az F1) képes leszek-e elérni, vagy sem."

„Megpróbálok majd dönteni a jövőmről, és talán van remény, hogy visszatérek 2014-ben, de ma még erre nem tudok válaszolni."

000 facebook_banner.jpg

Végezetül a lengyel pilóta megerősítette azokat a korábbi találgatásokat, melyek szerint, ha nincs a balesete, ő lett volna Felipe Massa utóda a maranellói alakulatnál, barátja, Fernando Alonso csapattársaként.

„Jómagam és Alonso jó párost alkottunk volna a Ferrarinál, de az élet másképpen alakult" – nyilatkozta Kubica, aki egyes hírek szerint a szeptember 15-i Rallye San Martino di Castrozza futamán is rajthoz áll.

Hogy a Ferrarinál nyitva marad-e az ajtó a lengyel pilóta előtt, még nem tudni, ám amennyiben Felipe Massa valami csoda folytán jövőre is a vörösöknél folytatja a versenyzést, annak legfőbb oka minden bizonnyal - talán Alonso ráhatására - az, hogy még reménykednek a lengyel visszatérésében, és nem utolsó sorban jó formájában.

Szöveg: FormaNet, Varga Viktória.

001_fórum logo.png

hotel gif 2.gif

Szólj hozzá

ferrari forma1 robert kubica fernando alonso formula1