2012. sze 12.

F1 A Saubernél úgy gondolják, közel van Pérez és a csapat pályafutásának első futamgyőzelme

írta: FormaNet
F1 A Saubernél úgy gondolják, közel van Pérez és a csapat pályafutásának első futamgyőzelme

A Sauber mexikói pilótája, Sergio Pérez idén már több alkalommal is bizonyította tehetségét, rendkívüli képességeit, és azt, hogy Kínában nem csupán az időjárásnak, és a szerencsének köszönhette, hogy Fernando Alonsót is megszorongatva ért fel a dobogó második fokára. Az Olasz Nagydíjon mutatott teljesítményével, és második helyezésével egyértelműen feliratkozott a hátralévő hét nagydíj győzelemesélyes pilótái közé. A svájci alakulatnál is úgy gondolják, nagyon kevés hiányzik Pérez első futamgyőzelméhez.

perez közel a győzelemhez.JPG

Sergio Pérez kiváló versenyzéssel, nagy nevű riválisait nem kímélve, F1-es pályafutásának harmadik dobogós helyezését ünnepelhette Monzában. Tette mindezt úgy, hogy a szombati időmérőn csak a 12. helyre sikerült magát kvalifikálnia. Az eddigi három dobogós eredményéhez (Kína 2., Kanada 3. Olaszország 2.), és eddig megszerezett 65 pontjához még egy leggyorsabb kör is társul, melyet Monacóban futott meg a Sauber pilótája.

A 22 esztendős mexikói tehetség eddigi eredményei, és a Monzában bemutatott versenyzése biztató előjelek, mind az idei szezon további versenyeire, mind pedig Pérez jövőjére nézve. A hinwili gárda vezérigazgatója, Monisha Kaltenborn is úgy véli, a győzelem közel van, de minden feltételnek és körülménynek együtt kell tökéletesen működnie ahhoz, hogy egy ilyen eredményt sikerüljön elérni Péreznek és a csapatnak.

„Nagyon nehéz lenne megmondani, hogy sikerülhet-e (a győzelem) mert rengeteg dolognak kell rendben lennie egy futamgyőzelemhez. Azt gondolom, nagyon közel vagyunk hozzá, és mindannyian mindent megteszünk azért, hogy ez sikerüljön, ne kövessünk el hibákat a pályán, és ha ez így lesz, akkor működni fog a dolog" – nyilatkozta az indiai szakember.

A csapat ez elkövetkező versenyekre is számtalan fejlesztést visz, melyektől azt remélik, sikerül megtartani a C31 jelenlegi tempóját, amivel lépést tudnak tartani az élcsapatokkal.

„Azt hiszem az egész szezon folyamán láthattuk, hogy az idei autónk tulajdonképpen egy nagyon jó autó. És természetesen amikor ezeket az eredményeket haza visszük, ez is annak bizonyítéka, hogy erre tovább, ilyen irányba folytassuk, mert meggyőz bennünket arról, hogy jelenleg nagyon jó az autónk, és reményt ad arra, hogy a csomagunk a tengerentúli futamokon is nagyot fog rúgni, ahogy azt elvárjuk, és akkor fenn tudjuk tartani a versenyképességünknek ezt a magas szintjét" – vélekedett Kaltenborn, az elkövetkező versenyekkel kapcsolatosan.

Miközben a svájci gárda a soron következő futamokra összpontosít, továbbra sem csillapodnak a Pérez jövőjével kapcsolatos találgatások. A vezérigazgató azonban nem idegeskedik a pletykák miatt.

000 facebook_banner.jpg

„A bejelentésről a szezonban már nem egyszer mondtam, a következő évvel kapcsolatban, a megfelelő időben fog megtörténni. És én most is ugyanolyan nyugodt vagyok, mint néhány hónapja."

A Sauber a monzai versenyt követően tehát nagy, ám koránt sem irreális tervekkel várja a folytatást, és egy esetleges futamgyőzelem nem csupán Sergio Pérez első győzelme lenne, de az 1993 óta a szériában versenyző svájci gárda is első alkalommal hallgathatná meg országa himnuszát, mivel Pérez két második helyén kívül eddig csupán a dobogó harmadik helyét sikerült megszerezniük sauberes pilótáknak, összességében hét alkalommal. Az istálló első dobogós helyezését mellesleg Monzában szerezte meg Heinz-Harald Frentzen, 1995-ben egy C14-es Sauber - Ford Cosworth volánja mögött.

Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

hotel phőnix tisza.gif

Szólj hozzá

forma1 formula1 monza sauber olasz nagydíj monisha kaltenborn sergio pérez