2012. sze 12.

F1 Lauda szerint Vettel idei vb címe elméletben nem, de gyakorlatilag elúszni látszik

írta: FormaNet
F1 Lauda szerint Vettel idei vb címe elméletben nem, de gyakorlatilag elúszni látszik

Niki Lauda úgy véli, Sebastian Vettelnek egyre kisebb az esélye arra, hogy sorozatban harmadjára is megnyerje a világbajnoki címet.

niki lauda - sebastian vettel.jpg 

A Formula-1 történelmében eddig mindössze Juan Manuel Fangiónak és Michael Schumachernek sikerült zsinórban háromszor elhódítania a világbajnoki trófeát, azaz a regnáló bajnok lehetne a harmadik versenyző a két legenda mellett. Sebastian Vettel a bajnoki tabella második helyezettjeként érkezett Monzába, ám kiesésének köszönhetően úgy távozott, hogy a negyedik helyre csúszott vissza, és 39 pontra növelte hátrányát az élen álló Fernando Alonsóhoz képest.

„Ezek miatt a minőségi problémák miatt Vettel a bajnoki címmel fizethet” – utalt a hétvégén felmerülő generátorproblémákra  a háromszoros világbajnok, Niki Lauda.

„Bármilyen hiba előfordulhat egyszer, de azután biztosra kell menni, hogy még egyszer nem történik meg”- vélekedett az osztrák legenda, aki szerint Vettelnek ugyan papíron még meglehet a trófea, ám a gyakorlatban nem csak a Ferrari következetessége jelent veszélyt, de a McLaren gyorsasága és fejlesztési üteme is.  

„Elméletileg a bajnokság még nincs veszve Vettel számára, de gyakorlatilag…Egyértelműen Alonso a legesélyesebb a címre, és a Ferrari nagyon következetes” – figyelmeztetett Lauda, ugyanakkor úgy látja, hogy jelenleg a McLaren csapaté a leggyorsabb autó.

„Nekik van a leggyorsabb autójuk, és a fejlesztési ütemük is a legjobb.”

Lauda természetesen a hétvége hősét, Sergio Pérezt is dicsérte, sőt mi több, istenítette.

"Perez úgy vezetett, mint egy isten. Érzelem és hiba nélkül. Nincs olyan versenyző, aki idén jobban lenyűgözött volna” – áradozott a 63 esztendős bajnok, ugyanakkor a Pérez és a Ferrari körüli pletykákra szerinte sem érdemes odafigyelni.

000 facebook_banner.jpg

„Egyértelmű, hogy Péreznek megvan az esélye a nagyobb dolgokra. De ez nem jelenti azt, hogy minden internetes pletykát kommentálni fogok.”

Laudát nem csak a fiatal mexikói, de csapata, a Sauber is teljesen lenyűgözte. Arra a kérdésre, hogy szerinte miben rejlik a C31-es ereje, az osztrák így válaszolt: „Egy egyszerű dizájnban. Minden csapat követhetné a svájci minőség példáját. És persze Monisha Kaltenborn, aki mindezt az ellenőrzése alatt tartja, szóval előtte is megemelhetjük a kalapunkat.”

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

hotel phonix banner gif.gif

Szólj hozzá

f1 niki lauda sebastian vettel formula-1 sergio perez