2012. sze 17.

F1 McLaren: Hamilton megy Perez jön? - A 2008-as világbajnok tagadta, hogy bárkivel is leszerződött

írta: FormaNet
F1 McLaren: Hamilton megy Perez jön? - A 2008-as világbajnok tagadta, hogy bárkivel is leszerződött

Lewis Hamilton jövő évi szerződése talán a legnagyobb szenzáció és egyben legnagyobb kérdés is a jövő évet tekintve. A brit világbajnokot hírbe hozták már a Mercedes istállóval és a Ferrarival is. Az előbbit már-már sokan biztosra vették, és olyan hírek láttak napvilágot, hogy Hamilton alá is írt a gyári Mercedeshez. Most azonban 2008 bajnoka is megszólalt az ügyben és tagadta, hogy bármelyik csapattal szerződést kötött volna a jövő évre. Egyes állítások szerint a McLaren nem vár tovább, és elkezdték az ez idáig nem létező „B" tervet kidolgozni, és akár készek leigazolni Sergio Pérezt, akit eddig leginkább a Ferrarival hoztak kapcsolatba, Felipe Massa esetleges utódjaként.

Hamilton tagadja a pletykákat.jpg

Lewis Hamilton visszautasította azokat a híreszteléseket, melyek alapján már elkönyvelték, hogy leszerződött volna bármelyik csapathoz, legyen az a Mercedes vagy akár a jelenlegi munkaadója, a McLaren.

A McLaren versenyzője jelenleg Indiában tartózkodik, ahol a Vodafone egyik promóciós rendezvényén vesz részt, és ott nyilatkozta, hogy azok a hírek, melyek azt állítják, hogy aláírt volna a Mercedeshez, mind hamisak. Hamilton sokadjára megismételte, hogy jelenleg száz százalékosan szeretne a bajnokságra koncentrálni.

„Senkivel nincs szerződésem. Nem sietem el. Nyilván le kell rendeznem ezeket a dolgokat, de meg vannak erre a megfelelő emberek a háttérben" – mondta a 27 éves pilóta.

„Rengeteg sztori terjeng erről, sok a spekuláció, de ezek nem igazak. Most száz százalékban a világbajnokságra koncentrálok. Jelen pillanatban ez a célom"- zárta le a találgatásokat határozottan a brit versenyző.

Mindeközben egyesek azt állítják, hogy a McLaren belefáradt abba, hogy várjanak Hamilton döntésére és elkezdtek a „B" tervükre koncentrálni, melyben megjelent Sergio Pérez és egykori pilótájuk Heikki Kovalainen neve is.

Perez Hamilton helyett a McLarennél.jpeg

Sergio Pérez neve az utóbbi néhány hónapban nagyon sokszor merült fel a pilótakeringő kapcsán, és a legújabb spekulációk szerint 2013-ban Lewis Hamilton helyét foglalhatja majd el a McLarennél.

Brit sajtóértesülések szerint a McLaren megelégelte Hamiltonnal és menedzsmentjével, a XIX. Entertainmenttel folytatott próbálkozásokat, így egyre valószínűbb, hogy a brit elhagyja Wokingot. Ez azonban továbbra is csupán a találgatások kategóriájába tartozik, hiszen az ügy ennél sokkal bonyolultabb. Erről itt olvashattok

Egyes vélemények szerint azonban a McLaren valóban egyre türelmetlenebb Hamilton szerződését illetően, és 22 éves Sergio Pérez lehet az a versenyző, aki beülhet az ezüstnyílba 2013-tól, amennyiben a felek továbbra sem tudnak megegyezni.

„Ez a lépés a játék végének a kezdetét jelenti. Emiatt Hamilton kezéből talán kicsúszik a jövője és Pérez lehet, aki segít neki ebben, annak ellenére, hogy nem akarja ezt a 27 éves brittel megtenni" – állította a Daily Mail.

„Azt hiszem, mindannyian vagyunk annyira bölcsek, hogy megértsük, hogy sokan megírnak bizonyos dolgokat, de azok nem feltétlenül igazak. Számomra most a legfontosabb, hogy 100 százalékosan a győzelemre koncentráljak ezzel a csapattal. Ezzel az alakulattal vagyok 13 éves korom óta, és 2009-től keményen dolgozunk, hogy ismét bajnokságot nyerjünk, és remélem a végén olyan helyzetben leszünk, hogy képesek leszünk rá. Szóval a legfontosabb dolog, hogy ezt tegyem, nem pedig az, hogy zavartassam magam azok miatt a pletykák miatt, melyek mostanában keringenek" - zárta rövidre Hamilton.

Annak ellenére, hogy Pérez a Ferrari junior akadémia tagja, mégsem jelentene problémát a váltás, ugyanis az olasz alakulat kijelentette, hogy a mexikói nem kap ülést Fernando Alonso mellé a következő szezonban.

A Ferrari elnöke Luca di Montezemolo nemrégiben is úgy nyilatkozott Pérezről, hogy túl tapasztalatlan a Ferrarinak, annak ellenére, hogy idén már háromszor állhatott fel a pódiumra.

„Perez egy jó versenyző, de ahhoz, hogy egy Ferrarit vezessen, több tapasztalatra van szüksége. Úgy gondolom, ő az egyik potenciális versenyző jelölt a fiatalok közül a jövőre nézve, de mielőtt ilyen fiatal pilótát ültetek a Ferrariba, több tapasztalatot és eredményt várok tőle."

Ez azt jelenti, hogy Pérez szabadon elhagyhatja a Ferrari akadémiát és adott esetben csatlakozhat Lewis Hamilton helyére a McLarenhez.

A McLarent összehozták még Heikki Kovalainennel is, akinek 2009 végén az akkori világbajnok, Jenson Button érkezése miatt kellett távoznia a wokingi alakulattól, és csatlakozott a feltörőben levő Caterhamhez. Valószínűsíthetően a finn kérdés nélkül hajlandó lenne erre, ugyanis három év alatt sem tudott előre lépni a rajtrács hátuljáról.

000 facebook_banner.jpg

Hamilton tehát továbbra is szűkszavúan nyilatkozik jövőjével kapcsolatban. A döntés megtörténhet még Szingapúr előtt, de a bejelentés minden valószínűség szerint még várat magára. Ezzel a pilótakeringőnek még nincs vége és egyre több a kérdőjel, ki hol kezdi majd meg a 2013-as bajnokságot. A játéknak azonban része lehet az is, hogy az ilyen találgatások felröppenése csupán az egyik, vagy másik fél tárgyalási pozícióját hivatott erősíteni, hiszen azért a McLaren Hamilton nélkül, vagy éppen Hamilton a wokingui alakulat nélkül az elmúlt időszak folyamatos pletykái ellenére is, igencsak meglepő fordulat lenne, a 2013-as évben.

FormaNet, Németh Dániel

001_fórum logo.png

hotel phonix banner gif.gif

Szólj hozzá

mercedes ferrari mclaren forma1 lewis hamilton formula1 sergio perez pilótakeringő