2012. sze 17.

F1 McLaren: Szingapúr egy kritikus pontja lesz a bajnoki csatának

írta: FormaNet
F1 McLaren: Szingapúr egy kritikus pontja lesz a bajnoki csatának

McLaren Mercedes sportigazgatója, Sam Michael úgy véli, hogy a soron következő Szingapúri Nagydíj a világbajnoki cím reményei szempontjából kritikus lesz a csapat számára.

mclaren_1.JPG 

A legutóbbi három nagydíj győztese a McLaren volt, aminek köszönhetően a konstruktőrök versenyében jelentős hátrányt sikerült lefaragniuk a Red Bull Racingel szemben. A második helyen álló wokingi gárdát jelenleg 29 pont választja el a listavezető Red Bulltól, ám az utóbbi idők sikereitől függetlenül a csapat sport-igazgatója, Sam Michael úgy látja, hogy a szezonhajrá szempontjából a szingapúri teljesítmény lesz az irányadó, hiszen a belgiumi és a monzai pálya teljesen egyedi helyszín volt.

„Azt hiszem, hogy a bajnokság szempontjából ez egy kritikus pont lesz számunkra. Tudjuk, hogy nagy kihívás lesz megnyerni a konstruktőrök versenyét. A soron következő nagydíj azért fontos, mert ha megnézzük az utolsó három versenyt, akkor láthatjuk, hogy különböző körülmények is hozzájárultak ahhoz, hogy a főbb vetélytársak, mint a Red Bull szenvedtek a teljesítménnyel.”

„Legutóbb két kevés leszorítóerőt igénylő pályán voltunk, Spában és Monzában, melyek teljesen más aero csomagot igényelnek, mint ami általában normális. Most Szingapúrba utazunk, ahol pedig maximális leszorítóerőre van szükség.”

000 facebook_banner.jpg

Michael azzal számol, hogy ha a McLaren képes fenntartani az elmúlt versenyeken mutatott előnyét a Red Bull-lal szemben, akkor egyértelműen jól alakulhat a szezonhajrá, de amennyiben az energiaitalosok újra erősek lesznek, akkor sem gondolja, hogy a bajnoki cím reményei szertefoszlanának a wokingiak számára.

„Ha a következő helyszínen is ugyanazt az előnyt tudjuk hozni, mint az elmúlt két versenyen, akkor azt mondom, hogy nagyon erős helyzetben vagyunk a bajnoki csatában. Ha a Red Bull mindkét autóval visszatér az első sorba, szerintem még az sem jelenti azt, hogy ne nyerhetnénk meg a bajnokságot, csak úgy sokkal nehezebb lesz” - vélekedett a mclarenes szakember.

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

hotel phonix banner gif.gif

Szólj hozzá

f1 mclaren szingapúr formula-1 sam michael