2012. sze 17.

WSR Kiss Pál Tamás: A WSR-ben szeretném folytatni pályafutásomat

írta: FormaNet
WSR Kiss Pál Tamás: A WSR-ben szeretném folytatni pályafutásomat

Az idei évben a GP3-ban technikai problémákkal és sorozatos büntetésekkel tûzdelt, felemás szezont futó Kiss Pál Tamás számára igazi felüdülést jelentett a World Series by Renault 3,5 literes géposztályában való hungaroringi bemutatkozása. A magyar pilóta a vasárnapi futamon csupán egy hajszállal maradt le a pontszerzésről, és nem tagadja, szívesen folytatná pályafutását a WSR-ben.

Kiss Pál WSR7.JPG

"Nagyon örülök a második versenyem alakulásának, és annak, hogy csupa pozitív élménnyel gazdagodtam életem elsõ olyan hétvégéjén, amit a WSR királykategóriájában töltöttem" – mesélte valósággal kivirulva Tamás, miután a 11. helyen szelte át a célvonalat élete második WSR 3,5-ös futamán.

"A csapat döntése értelmében már az 5. körben kijöttem a kötelezõ bokszkiállásra, ami szerintem jó húzás volt a részünkrõl, hiszen a bokszból egy légüres térbe érkeztem vissza a pályára, és innentõl kezdve nyugodtan futhattam a saját tempómat. Próbáltam folyamatosan fokozni a sebességet, és a csapattól tudom, hogy a bokszkiállás után 5-6. idõket mentem, ami azért is jó hír, mert ez azt jelenti, hogy nemcsak az idõmérõn, kvázi üres tankkal tudtam gyors lenni, de a versenyen, megtankolt autóval is rátaláltam egy jó tempóra."

Kiss Pál WSR8.JPG

"A végén, az utolsó 3-4 körre már nem maradt DRS-em (az állítható hátsó szárnyat versenyenként 210 másodpercig használhatják a pilóták – a szerk.), és fizikailag is eléggé elfáradtam, ezért már csak arra törekedtem, hogy tartsam a pozíciómat, mivel éreztem, hogy az elõttem levõt már nem tudom támadni. De ne legyünk telhetetlenek, szerintem a 11. helynek is nagyon örülnünk kell így elsõ nekifutásra " – mondta el Tamás.

"Ezen a hétvégén számomra a korábbi GP3-as csapattársam, Aaro Vainio jelentette a fõ referenciapontot, hiszen hozzám hasonlóan õ is most pénteken ült először ebben az autóban, és neki is mindent teljesen a nulláról kellett megtanulnia. Mindketten elég magasra tettük magunknak a lécet, hiszen a WSR 520 lóerõs autója hatalmas ugrás a 270 lóerõs GP3-as autóhoz képest" – folytatta.

"Úgy gondolom, hogy nem vallottam szégyent, hiszen az elsõ teszttõl kezdve a második verseny leintéséig végig Vainio előtt voltam az eredménylistán, és az elsõ futam kivételével a GP3 idei 2. helyezettjét, Daniel Abtot is stabilan vertem, aki pedig egy kis elõnnyel indult hozzánk képest, mivel õ tavaly év végén már tesztelte a Tech1 istálló WSR 3,5-ös gépét" – árulta el a magyar pilóta, aki számára tehát egyértelmû elégtételt jelentett a mostani hétvége a GP3-ban átélt sorozatos büntetések és megpróbáltatások után.

"Már pénteken, az elsõ teszten jól ráéreztem az autóra a vizes pályán, és szerencsére onnantól kezdve is végig képes voltam tudatosan, lépésrõl lépésre építkezni és gyorsulni, úgyhogy egy nagyon pozitív hétvégét tudhatok most magam mögött. Sokkal nagyobb élmény ezt az autót vezetni, mint a GP3-asat, és sokkal jobban fekszik is nekem. Egész évben arra vágytam, hogy egy ilyen gyors autót vezethessek, és most végre azt kapta a szemem, amire a lelkem már nagyon régóta vágyott. Úgyhogy jól érzem magam itt, és nem titok, hogy szeretném jövõre a World Series by Renault 3,5-ben folytatni a pályafutásomat" – jelentette ki a 21 éves miskolci pilóta, akinek a teljesítményével csapata, az olasz BVM Target Racing is maximálisan elégedett volt.

000 facebook_banner.jpg

"A csapatot is nagyon felvillanyozta a teljesítményem, és tapssal köszöntöttek a bokszban, ami nagyon jólesett. Szeretnék, ha a következõ WSR-futamon is én vezetném az egyik autójukat, ami úgy gondolom, hogy nem kis elismerés azok után, hogy az elején még õk is kicsit tartottak attól, hogy hogyan fogok boldogulni így elsõre ezzel a bivalyerõs autóval. Nagyon örülök, hogy õk is ilyen pozitívan állnak a teljesítményemhez, és köszönöm nekik, valamint a támogatóimnak, hogy lehetõvé tették számomra az indulást ezen a versenyen, remélem, ennek lesz még folytatása" – mondta el végül Kiss Pál Tamás.

Kiss Pál Tamás a következõ támogatóknak külön köszönetet kíván mondani, amiért lehetõvé tették számára a hungaroringi WSR-futamon való indulást: TOTAL Hungária, Kockás túrórúd, Renault Hungária.

Borbás Bálint - P1race.com
Fotó: Paolo Pellegrini

hotel gif 2.gif

Szólj hozzá

hungaroring wsr kiss pál tamás BVM Target Racing World Series by Renault