2012. sze 18.

F1 Alonso újabb elismeréseket gyűjtött be

írta: FormaNet
F1 Alonso újabb elismeréseket gyűjtött be

A világbajnokságot vezető Fernando Alonso idén nem szűkölködik dicsérő szavakban, ami nem is meglepő, hiszen még ebben a versenyképes mezőnyben is egyértelműen kiemelkedik tehetségével. A spanyol éppen ezért szinte hétről hétre begyűjti az elismerő véleményeket, ex versenyzőktől, bajnokoktól, vagy éppen rivális csapatok vezetőitől, illetve természetesen a versenytársaktól is. A napokban most éppen menedzsere, Flavio Briatore, jóbarátja, Robert Kubica, és egyik versenytársa, Narain Karthikeyan is méltatta a kétszeres világbajnok teljesítményét.

fernando alonso.JPG 

Az egykori benetonos és renault-s csapatfőnök, Flavio Briatore úgy véli, hogy Fernando Alonso az elmúlt két évtized legjobb Formula-1-es versenyzője.

„Alonso az elmúlt 20 év legjobbja. Schumachernél is jobb, bár mindkettőjüknél nagyon magas színvonalról beszélünk, és a különbség minimális. Fernando azért jobb, mert nyomás alatt is nagyon keveset hibázik, a versenyeken pedig elképesztően átlátja a helyzeteket. Olykor a csapat hibázik a stratégiával, de ő képes ezt kijavítani. Amikor pedig elől van, akkor 90 százalékban meg is nyeri a versenyt még úgy is, ha az autó nem túl versenyképes. Együtt él és lélegzik a versenyautójával” – nyilatkozta Briatore a bajnokság éllovasáról.

 

A HRT versenyzője, Narain Karthikeyan - aki általában csak a lekörözéseknél figyelheti Fernando Alonsót versenyzés közben – szerint nagyon nehéz feladata lesz annak a pilótának, aki idén meg akarja akadályozni Alonsót abban, hogy megszerezze harmadik világbajnoki címét.

Alonso sokkal többet hoz ki a Ferrariból, mint arra valójában az képes. Legyenek esős, száraz, vagy bármilyen körülmények, ő mindig hatalmas munkát végez. Tudja, hogy nem nyerhet minden versenyen, de még akkor is sok pontot rabol a riválisoktól. Jelenleg 37 ponttal előzi meg legközelebbi riválisát, Lewis Hamiltont, és szerintem nagyon nehéz lesz őt megállítani.”

Alonso egykori riválisa, és mai napig jó barátja, Robert Kubica is osztja Karthikeyan véleményét abban a tekintetben, hogy a 2012-es világbajnokság legnagyobb esélyese  a Ferrari spanyol klasszisa.

000 facebook_banner.jpg

"Ez egy nagyon érdekes bajnokság. Nehéz átlátni, hiszen az erőviszonyok gyakran változnak, de van egy pilóta, aki nem a legjobb autóval, hanem valami mással ért el nagy különbségeket. Fernando már az első versenytől kezdve megmutatta, hogy talán ő az egyedüli a mezőnyben, aki képes áthidalni az övénél versenyképesebb autók közötti különbséget.  Ő a favorit, ő a világ legjobbja, és nem látom, hogy bármelyik nagy riválisa is felérne hozzá. A Formula-1-et ismerve, még nem mondhatjuk, hogy a szezon már eldőlt, de ha nem lesz olyan autó, amely sokkal gyorsabb az övénél, akkor 80 százalékban biztos vagyok benne, hogy ő lesz a bajnok.”

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

hotel phonix banner gif.gif

Szólj hozzá

forma1 robert kubica fernando alonso formula1 flavio briattore