2012. sze 18.

Schumacher és Vettel idén is egy párost alkot a ROC-on

írta: FormaNet
Schumacher és Vettel idén is egy párost alkot a ROC-on

Michael Schumacher idén is részt vesz a Race of Champions elnevezésű jótékonysági eseményen, mely ebben az évben Thaiföldön kerül megrendezésre, december 15-16-án.  A Nemzetek Kupáján, a német csapat színeiben természetesen ismét Sebastian Vettel lesz a hétszeres világbajnok partnere.

schumi- vettel roc 2011.JPG 

A két Formula-1-es világbajnok, Michael Schumacher és Sebastian Vettel  az elmúlt öt évben nem talált legyőzőre a ROC Nemzetek Kupája rendezvényén, melynek a legutóbbi két évben Németország adott otthont. Legutóbb tavaly decemberben a düsseldorfi ESPRIT arénában, a döntőben a skandináv csapatot alkotó, Tom Kristensent és Juho Hänninent győzte le a német duó.

 

Sebastian Vettel már korábban megerősítette, hogy idén is részt vesz a Bajnokok Tornáján, és bár Michael Schumacher Formula-1-es jövője továbbra is kérdéses, az azonban már bizonyos, hogy a német legenda szintén elfogadta a meghívást, így idén sem hiányozhat a kétnapos rendezvényről.

„A Race Of Champions már egy rendszeres eseménnyé vált számomra, amely nagyon szórakoztató. Nem is annyira verseny, mint inkább egy nagyszerű szórakozás a többi versenyzővel. De egy stadionban versenyezni szenzációs élmény, és nagyon más, hogy a rajongókat ennyire közel tudjuk magunkhoz. És persze mindannyian profik vagyunk, így onnantól kezdve, hogy a sisakrostélyt lehajtjuk, már nyerni akarunk”- nyilatkozta Schumacher. 

000 facebook_banner.jpg

Idén első alkalommal Thaiföld rendezheti a jótékonysági gálát, mely a ROC történelmének 25. évfordulója lesz.

„Soha nem versenyeztem még Thaiföldön, így érdekes plusz lesz majd számomra a motorsportos utazásaimat illetően. Mindez természetesen azt is jelenti, hogy a német csapatnak nem lesz hazai előnye, mint az elmúlt két évben, de Sebnek és nekem sikerült már nyernünk Londonban és Pekingben is, így reméljük, hogy most sem szakad meg a sorozatunk”- bizakodott a 43 esztendős német klasszis. 

roc 2011.JPGMindamellett, hogy a két bajnok hatodik közös sikerére készül, az egyéni verseny legfényesebb trófeáját mindeddig még egyikőjük sem tudta elhódítani. Az utóbbi két évben „újonc” versenyzők kerültek ki győztesként: 2010-ben a szinte ismeretlen portugál versenyző, Filipe Albuquergue a döntőben a ralis rekordvilágbajnokot, Sebastien Loeböt győzte le, míg tavaly a francia raliversenyző, Sebastien Ogier utasította maga mögé a háromszoros ROC bajnokot, Tom Kristensent.

 

Szöveg és fotó: FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

hotel gif 2.gif

Szólj hozzá

thaiföld 2012 michael schumacher sebastian vettel race of champions