2012. sze 21.

A Mercedes pilótái bizakodóak, de egyelőre óvatosak az új fejlesztésekkel kapcsolatban

írta: FormaNet
A Mercedes pilótái bizakodóak, de egyelőre óvatosak az új fejlesztésekkel kapcsolatban

A Mercedes Szingapúrban már teszteli új fejlesztéseit, melyektől jelentős előrelépést remél a német gyártó. Versenyzőik, Michael Schumacher és Nico Rosberg egyértelműen bizakodóak, ám egyelőre még mindketten óvatosan fogalmaznak a hatékonyságot illetően.

mercedes.JPG 

A Mercedes számára, nagy jelentőséggel bírhat az új berendezés, hiszen az egyenesekben eddig kiválóan működtek az autók, de a lassú technikás, nagy leszorítóerőt igénylő aszfaltcsíkokon, több alkalommal is szenvedtek az Ezüst Nyilak. Az új csomagba beletartozik a Lotus csapat által fejlesztett dupla DRS-hez hasonló rendszer is, de ennek bevetését későbbre tervezi a Mercedes.

Az új kipufogórendszer úgynevezett coanda-effektust eredményez, amely egy áramlástani fogalom. Gyakorlatilag a mérnökök úgy alakítják az áramlások irányát az autó oldalfalán, hogy jelentős nyomáskülönbség jöjjön létre, így sokkal nagyobb leszorítóerő érhető el.


Michael Schumacher nagy lehetőségeket lát a csomagban, ha a fejlesztés összes lehetőségét kiaknázzák.

Már láttuk néhány előnyét, máskülönben nem is alkalmaznánk. De az előnyökkel együtt tapasztalatokat is kell gyűjteni, hogy ki tudjuk hozni a maximumot a fejlesztésből” – mondta Michael Schumacher.

Nem álltunk meg az autó fejlesztésével, és optimisták vagyunk a következő lépéseket tekintve, és a szezon végével kapcsolatban”– folytatta a hétszeres világbajnok.

„Amit most látni lehet, az nyilvánvalóan egy átmeneti állapot, amióta elkezdtük ezt a programot. Veszteséget szenvedtünk amiatt, hogy nem voltak olyan fejlesztéseink, mint a többi csapatnak, de már megérkeztek, és még továbbiak jönnek” – fejezte be gondolatát optimistán a német pilóta.

Nico Rosberg egyelőre szintén óvatos, de úgy véli, hogy ezek az előrelépések már a következő évi teljesítményre is jó hatással lehetnek.

„Izgatott? Óvatosnak kell bánnunk ezzel a szóval” – felelte Nico Rosberg, mikor megkérdezték, hogy izgatott-e a kilátások miatt, amit az új fejlesztés nyújthat.

„Ezek nagyon jó fejlesztések, és jelentős változtatások vannak az autón, de általában ilyen a fejlesztés. Látnunk kell, hogy hogyan is működik, és hogy mennyire hatékony, különösen ezen a pályán” – mondta a fiatal német pilóta

„Ez nem olyan dolog, hogy csak rárakod az autóra és máris dolgozhatsz vele. Van néhány zavaró tényező, amit meg kell oldanunk, mivel ez egy nagyon összetett rendszer. Folytatjuk az autó fejlesztését, hogy közelebb kerüljünk az élen állókhoz. Látnunk kell, hogyan is fog működni, ha az egész rendszerrel dolgozni fogunk” – folytatta Rosberg.

000 facebook_banner.jpg

A fiatal német szerint, a Mercedes nagyszerű innovációkat vezetett be ebben az évben, amelyeknek a következő szezonban is nagy szerepük lehet.

„Néhány drasztikus lépéssel próbálkoztunk, és módosítottuk az autót. Ezek a dolgok segíteni fognak a jövő évben is. Ez nagyon fontos, mert nagy lépést teszünk előre a következő évi teljesítményünk szempontjából.”

FormaNet, Kiss Róbert

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

mercedes f1 fejlesztések formula-1