2012. sze 24.

F1 A Ferrari elismeri, hogy gyorsabb autót kell Alonso számára biztosítani

írta: FormaNet
F1 A Ferrari elismeri, hogy gyorsabb autót kell Alonso számára biztosítani

Annak ellenére, hogy Fernando Alonso a szingapúri Nagydíj után is meggyőzően vezeti a világbajnoki pontversenyt, a Ferrarinál úgy vélik, kiemelten fontos az autó folyamatos javítása, fejlesztése, ha nem szeretnék, hogy a végére elfogyjon a spanyol bajnok fölénye.

Fernando Alonso Szingapúr.jpg

Hat versennyel a Formula-1 idei szezonjának vége előtt, Alonso 29 pontos előnnyel vezeti a pilóták pontversenyét Sebastian Vettel előtt, ám a Ferrari tempója a Szingapúri Nagydíjon is rávilágított az F2012 teljesítményének hiányosságaira, amivel a csapat szinte egész évben küzdött.

Az alakulat egy új hátsó szárnyat fejlesztett ki a versenyre, ám az edzések során bebizonyosodott, hogy jelenlegi formájában az alkatrész nem működik megfelelően. A maranellói gárda csapatfőnöke, Stefano Domenicali tisztában van azzal, hogy az elmúlt versenyeken a riválisok megbízhatósági problémái is sokat segítettek abban, hogy a spanyol világbajnok továbbra is magabiztosan őrzi első helyét, ám azt is jól tudja, hogy az elkövetkező futamokon Alonso nem támaszkodhat csupán az ellenfelek esetleges problémáira.

 

„Alapvető, hogy Fernando számára a körülményekhez képest a legtöbb fejlesztést adhassuk az autóhoz. Biztosítanunk kell, hogy Fernando képes legyen ismét nyerni, egészen a szezon végéig, ellenkező esetben nagyon nehéz lesz (a cím megszerzése)"

„Nem támaszkodhatunk a többiek problémáira, amit jelenleg nem a legjobb dolog mondani, vagy tenni."

„A világbajnokság megnyerése további győzelmek nélkül ugyan nem lehetetlen, mert soha se mondjuk, hogy soha, de számunkra alapvetően fontos, hogy képesek legyünk több versenyt is nyerni innentől kezdődően."

Domenicali úgy véli, hogy a csapat teljesítménye nem rossz, ahogy azt az előző versenyek is jól mutatták, különösen azt követően, hogy Monzában Alonso az időmérőn az autó problémái miatt szenvedett, ám végül a 10. helyről rajtolva, ott is felért a dobogóra.

Figyelembe véve Vettel generátor problémáját Olaszországban, és Hamilton váltó gondjait Szingapúrban az olasz szakember egyértelműen úgy gondolja, az autó megbízhatóságának biztosítása kiemelt jelentőségő, a kiélezett küzdelemben.

000 facebook_banner.jpg

„A megbízhatóság számomra alapvető szempont, az egész szezon során, mindvégig. Tudjuk, hogy problémák miatt szenvedtünk Monzában, és tudjuk, hogy voltak egyéb problémáink Szingapúrban is, de majd meglátjuk a folytatást, mindenesetre ez most a prioritás. Tudjuk azt, hogy csak a pontok számítanak, ezért ha megbízhatósági probléma van, a szezon ezen szakaszában az már nagyon kemény büntetés. Nem szabad elfelejteni, hogy jelenleg már az a helyzet, hogy a motor egyre kevesebb mindenki számára, a megfutott kilométerek rendkívül fontosak lehetnek. Szóval ez az a valami, ami az érem másik oldala, és ez nagyon, nagyon kritikus lehet a végén" – nyilatkozta Stefanio Domenicali, a Ferrari csapatfőnöke.

Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

ferrari forma1 fernando alonso formula1 stefano domanicali