2012. sze 24.

F1 Még a McLarennél is megoszlanak a vélemények Hamilton további esélyeit illetően

írta: FormaNet
F1 Még a McLarennél is megoszlanak a vélemények Hamilton további esélyeit illetően

A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh úgy gondolja, Lewis Hamiltonnak még mindig jó esélye lehet megszerezni a világbajnoki címet, amennyiben sikerül leküzdeniük azokat a megbízhatósági problémákat, melyek az elmúlt versenyeken akadályozták az istálló jó szereplését. A wokingiaknál azonban nem mindenki osztja a csapatfőnök optimista véleményét.

Hamilton Szingapúr utáni esélyei.jpeg

A technikai gondok igen sokba kerültek az elmúlt két versenyek a wokingiaknak. Jenson Button Monzában kényszerült idő előtt feladni a versenyt, míg Lewis Hamilton a Szingapúri Nagydíjon váltóprobléma miatt az élről volt kénytelen kiállni, és a kidobott 25 egység jelentősen rontotta az esélyeit az összetett pontversenyben. Az éllovas Fernando Alonso jelenleg 52 ponttal van a brit pilóta előtt, de a szingapúri nullázás következtében Sebastian Vettel, és Kimi Räikkönen is megelőzte a 2008-as világbajnokot.

A McLaren csapatfőnöke azonban bízik abban, hogy még nem veszett el minden, és amennyiben sikerül megszüntetni a csapatot sújtó technikai, megbízhatósági problémákat, úgy az autó jelenlegi sebessége alapján Hamilton képes lehet a hátralévő hat futamon több futamgyőzelemre is, ami visszahozhatja a világbajnoki reményeit.

 

Az MP4-27 sebességével nincs semmi gond, hiszen az elmúlt versenyek, és Button szingapúri második helyezése is ezt mutatja, ám a legfőbb rivális Ferrari lassabb, de stabil és egyenletes teljesítménye eddig mindenképpen kifizetődőbb a szezon eddigi részére visszatekintve. Whitmarsh azonban továbbra is optimista.

„Van egy meglehetősen gyors autónk, de én inkább azt szeretném, hogy ne legyen több kiesésünk az év hátralévő részében. Ez jó módja lenne annak, hogy továbbra is kihívói legyünk a bajnokságnak."

„Biztosítanunk kell Lewis számára, hogy a hátralévő időben, az utolsó hat versenyen ne legyenek problémák, és amennyiben az autó jelenlegi sebességével tudja folytatni, még meg lehet a világbajnoki cím."

„Hat forduló van még hátra a világbajnokságból, ahol összesen 150 pont áll a rendelkezésére. Szóval ha képesek vagyunk úgy kiállni, hogy nyerünk, és szerzünk 150 pontot, az egyértelműen világbajnokká teheti őt. Előre kell tekintenünk. Csalódottak vagyunk a kiesés miatt, de nem adjuk fel egyiket sem, tovább folytatjuk a harcot" - nyilatkozott optimistán Whitmarsh, a csalódást keltő Szingapúri Nagydíj után.

Hamilton csapattársa, Jenson Button már közel sem ennyire optimista, mint a csapatfőnök. Button Szingapúr után egyértelműen úgy véli, hogy Alonso és Vettel között dől el a világbajnoki cím sorsa.

„Jelenleg nehéz lesz bárkinek is befognia Alonsót, kivéve talán Vettelt. Kettőjük között dől majd el a cím, de még mindig van néhány ember, akinek lehet hosszú lövése. (matematikai esély). Ez az, amiért mindannyian hajtani fogunk."

„Ez is azt mutatja, hogy egy rossz futam miatt hatalmas különbség alakulhat ki. Fernando Spában, Lewis pedig Spában és itt is kiesett. Seb az előző versenyen esett ki, ahogyan én is. Ha senki sincs, aki végig következetes, akkor senki sem képes a nagy különbséget (Alonso előnye) behozni. Most éppen Seb van 29 pontra, és ez csökkent az elmúlt futam óta" – fejtegette Button a végjátékkal kapcsolatos véleményét.

000 facebook_banner.jpg

Az érintett fél, azaz a 2008-as bajnok mindenesetre továbbra is elszánt, és az utolsó pillanatig küzdeni fog a legfényesebb trófeáért.

"Nyilvánvalóan csalódott voltam, de a hétvége pozitívuma, hogy rendkívül jó volt a sebességünk. Ennek értelmében azt hiszem, valóban támadnunk kell a hátralévő versenyeken. Nehéz lesz behozni a köztem, és Fernando valamint Sebastian közötti különbséget, különösen akkor, ha minden versenyen célba érnek. De én soha nem adom fel. Van még hátra hat futam, és mindet meg kell nyernem. A legvégsőkig harcolni fogok” - jelentette ki Hamilton.

Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

mclaren forma1 lewis hamilton formula1 jenson button martin whitmarsh szingapúri nagydíj 2012