2012. sze 25.

F1 Ecclestone tagadja, hogy bármi köze lenne a kiszivárgott 2013-as versenynaptárhoz

írta: FormaNet
F1 Ecclestone tagadja, hogy bármi köze lenne a kiszivárgott 2013-as versenynaptárhoz

A Szingapúri Nagydíj egyik pályán kívüli híre volt, hogy nyilvánosságra került a 2013-es versenynaptár tervezete, amely 20 futamot tartalmaz, és amelyben a New Jersey-ben megrendezésre kerülő USA Nagydíj június 16-i dátummal szerepel. Bernie Ecclestone azonban tagadta, hogy a megjelent programhoz neki bármi köze lenne, így az semmilyen formában nem tekinthető még félig hivatalosnak sem.

bernie ecclestone.JPG 

Bernie Ecclestone a nyilvánosságra került 2013-as versenynaptár tervezettel kapcsolatban igen egyszerűen, ám annál határozottabban nyilvánította ki véleményét.

„Még nem láttam, pedig én állítom össze programot.”

A Formula-1 teljhatalmú ura azt is cáfolta, hogy a megjelent program pontos lenne, és valójában a csapatok sem kaptak erről még semmilyen hivatalos tájékoztatás, így ez az információ, és annak írója nem tekinthető hiteles forrásnak.

Úgy tűnik, az új amerikai pálya - ami a tervek szerint jövőre csatlakozna a cirkuszhoz – továbbra is sarkalatos pontja a 2013-as naptárnak. Amikor Ecclestone-tól azt kérdezték, mennyire biztos abban, hogy az új Amerikai Nagydíj bekerül a jövő évi versenynaptárba, a FOM vezér így válaszolt: „Igen, már az idei évben is benne van. Ez Austin, ami már ebben az évben itt van” – értetlenkedett szándékosan Ecclestone.

New Jersey vonatkozásában kissé elutasítóan reagált a brit milliárdos: „Hogy New Jersey a 2013-as naptárban lesz-e? Ez lett volna az Ön előző kérdése? Nem tudom.”

Ecclestone a megjelent versenynaptár tervezettel kapcsolatban így folytatta: „Az ami hétvégén megjelent, nem más, mint egy régebbi tervezet. Én még nem láttam, pedig én rakom össze a naptárat. Ez egy régi vázlat, ami nem került publikálásra.”

000 facebook_banner.jpg

„Ennek tőlem kellene indulnia, és végül hozzám is kéne visszaérnie” – válaszolta arra a kérdésre, hogy honnan származhat ez a dokumentum.

„Ennek nem szabad lett volna kikerülnie”- jelentette ki a 81 esztendős üzletember.

Hogy a végleges program vajon mennyiben fog eltérni a hétvégén nyilvánosságra került kiírástól, az még a jövő zenéje, ám valószínűleg túl sok meglepetésben nem lesz részünk, bár úgy tűnik, New Jersey-vel kapcsolatban a FOM vezér fenntartásai továbbra sem oszlottak el.

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

f1 versenynaptár bernie ecclestone 2013 formula-1