2012. sze 25.

F1 Rosberg megelégelte, hogy az eredményei ellenére, az övé a magasabb rajtszám

írta: FormaNet
F1 Rosberg megelégelte, hogy az eredményei ellenére, az övé a magasabb rajtszám

Érdekes kijelentést tett Nico Rosberg a Szingapúri Nagydíjon, mely kérés jogossága elvitathatatlan, ám ennek ellenére, akár feszültséget is generálhat a Mercedes két pilótája között. Rosberg ugyanis azt szeretné, ha jövőre már ő kapná az alacsonyabb rajtszámot, ami mellesleg az eredmények alapján már tavaly is megillette volna.

Rosberg a kisebb rajtszámot szeretné.jpg

A Mercedesnél - mióta a Brawn Gp felvásárlását követően visszatértek a száguldó cirkuszba - Michael Schumacherrel és Nico Rosberggel az a megegyezés, hogy a hétszeres világbajnok indul az alacsonyabb, páratlan rajtszámmal, amit a fiatalabb csapattárs eddig elfogadott, vagy legalábbis tudomásul vett.

Bár a rajtszám felosztásról minden esetben a csapat dönt, és ez többféle elv alapján működhet, de a gyakorlat az, hogy a csapaton belül mindig az a pilóta indul az alacsonyabb rajtszámmal, amelyik az előző évben jobb eredményt ért el. A Mercedesnél Schumacher ragaszkodott a páratlan rajtszámhoz, leginkább babonára hivatkozva.

A szingapúri hétvégén azonban Rosberg egyértelművé tette, hogy szeretne ezen változtatni. A Mercedes fiatalabb pilótája azt követően beszélt erről, miután a szombati kvalifikáció utolsó szakaszában, stratégiai okokból mindkét Ezüst Nyíl a garázsban maradt. Ha a köridők alapján bármilyen okból nem tudnák eldönteni a rajthelyezéseket, úgy az FIA a rajtszámaik alapján sorolhatja a két pilótát a rajtrácson, így természetesen ilyen esetekben a hétszeres világbajnok az alacsonyabb rajtszám miatt előnyt élvez. Schumacher tehát a 9., míg márkatársa a 10. helyről várhatta a vasárnapi rajtot. 

Tekintettel az itteni eredményre (rajtpozíció), számomra jobb lenne az alacsonyabb rajtszám" – idézte Rosberget a német RTL televízió.

A jövő évre vonatkozóan meg kell néznünk ezt a kérdést" – tette még hozzá a 27 éves német pilóta.

000 facebook_banner.jpg

A kérdés jelentősége csak akkor derül ki, ha Schumacher is értesül a dologról, hiszen a legendás pilóta számára ez egyféle előjog a csapatnál, annak ellenére, hogy teljesen jogos Nico Rosberg felvetése.

Rosberg jelenleg 93 ponttal a világbajnoki pontverseny hetedik helyén várja a Japán Nagydíjat, míg a hétszeres bajnok eddig 43 pontot gyűjtött, amivel a tabella 12. helyén áll.

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

mercedes forma1 formula1 michael schumacher nico rosberg szingapúri nagydíj f1-es rajtszámok