2012. sze 28.

F1 Hamilton csütörtökön személyesen tájékoztatta csapatát, hogy a Mercedeshez igazol

írta: FormaNet
F1 Hamilton csütörtökön személyesen tájékoztatta csapatát, hogy a Mercedeshez igazol

A Sky Sport értesülése szerint Lewis Hamilton véget vetett a hosszú ideje tartó találgatásoknak, és meghozta döntését, mely szerint elhagyja eddigi alakulatát, a McLarent, és a Mercedeshez szerződik a következő három évre. A hivatalos bejelentés a Sky Sport információi szerint mára várható.

Hamilton tagadja a pletykákat.jpg 

A Sky Sport információja szerint Lewis Hamilton csütörtökön bejelentette csapatának a döntését, mely szerint a Mercedesnél folytatja F1-es pályafutását.

A hónapok óta tartó patthelyzet az elmúlt 24 órában felgyorsult, és Lewis Hamilton döntésével most újabb pilótakeringő vette kezdetét. A 2008-as világbajnok Mercedeshez érkezése Michael Schumacher „második karrierjének” végét is jelentheti. Az még nem világos, hogy a hétszeres bajnok az előző híradások alapján vállal-e bármiféle beosztást a Mercedes irányításában.

A The Daily Telegraph összefüggést lát a Mercedes Concorde megállapodás és Hamilton érkezése között, mert így minden bizonnyal az egyezmény aláírása is megtörténik a közeli napokban.

000 facebook_banner.jpg

A The Guardian arról értesült, hogy Hamilton a Mercedsszel évi 15 millió fontos szerződést kötött, amiben az a meglepő, hogy ez az összeg nem sokkal több jelenlegi fizetésénél.

A McLaren az utóbbi hetekben folyamatosan javította a 2008-as világbajnoknak tett ajánlatát, így egyelőre nem tudni pontosan, hogy Hamilton mi alapján hozta meg döntését.

A wokingi istálló ma reggelre sajtótájékoztatót ígért, melyben bejelenti, hogy milyen lépéseket tesz a jövő évi pilótapárossal kapcsolatban.

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

mercedes f1 mclaren lewis hamilton formula-1