2012. sze 29.

Az FIA Motorsport Világtanácsa által elfogadott 2013-as Formula-1-es versenynaptár

írta: FormaNet
Az FIA Motorsport Világtanácsa által elfogadott 2013-as Formula-1-es versenynaptár

Pénteken Párizsban ült össze a Nemzetközi Automobil Szövetség Motorsport Világtanácsa (WMSC) és az ülésen számtalan, a Formula-1-et érintő határozatot, szabályváltoztatást fogadott el a testület. A szabálymódosítások mellett elfogadták a 2013-as versenynaptárt is.

F1 zászló.jpg

Az FIA elnöke, Jean Todt megerősítette, hogy pozitív és konstruktív tárgyalásokat folytattak az irányítót testület által eddig még el nem fogadott Concorde Egyezmény kapcsán, így várhatóan a szerződés aláírására október vége előtt sor kerülhet.

A Technikai és Sportszabályzattal kapcsolatban faxon történt a Technikai Munkacsoport tagjai által a szavazás, (erről itt olvashattok) ám a tervezett jelentős nevezési díj emeléssel kapcsolatosan még nem született végleges döntés.

New Jersey pálya_1.jpg

A gyűlésen elfogadták a Formula-1 jövő évi versenynaptárát, mely bizonyos változtatásokat tartalmaz a Szingapúri Nagydíj idején kiszivárgott, ám Bernie Ecclestone által hiteltelennek nevezett programhoz képest. Ilyen változás többek között, hogy a Koreai-és Japán Nagydíj helyet cseréltek a naptárban, a Német Nagydíj egy héttel korábban kerül megrendezésre, így nem azonnal követi majd a Magyar Nagydíj, mint ahogy a Belga Nagydíj is előrébb került egy héttel, így itt is két hét lesz a belga és az olasz verseny között. Ez azt is jelenti, hogy a nyári szünet egy héttel rövidebb lesz az ideihez képest.

A New Jersey-ben tervezett Amerikai Nagydíj időpontja június 16. maradt, ám ezt a dátumot, és helyszínt még Bernie Ecclestone-nak meg kell erősítenie, mivel jelenleg a FOM vezérnek továbbra is kétségei vannak abban a tekintetben, hogy a szervezők tudják-e határidőre teljesíteni a pénzügyi és technikai feltételeket.

A Formula-1 2013-as versenynaptára

2013-es F1-es versenynaptár.JPG

 

 FormaNet, Varga Viktória

000 facebook_banner.jpg

Szólj hozzá

f1 forma1 fia bernie ecclestone jean todt f1 2013-as versenynaptár