2012. okt 01.

F1 Ross Brawn megértést kér a rajongóktól, Rosberg nem sajnálja Schumacher távozását

írta: FormaNet
F1 Ross Brawn megértést kér a rajongóktól, Rosberg nem sajnálja Schumacher távozását

Továbbra sem csillapodnak a kedélyek Lewis Hamilton McLarentől a Mercedeshez történt átigazolását követően, és a brit pilóta döntését is sokan, sokféleképpen értékelik. A 27 éves pilóta új szerződésének megítélése természetesen nem csak a paddock világát, de a szurkolókat is jelentősen megosztja. Hamilton új istállójának, a Mercedesnek a csapatfőnöke arra szólította fel a szurkolókat, hogy fogadják el, és támogassák Lewis azon döntését, hogy jövőre már egy Ezüst Nyílban fog versenyezni.

Ross Brawn a szabályokról.jpg

A közösségi oldalakon az F1 rajongók körében péntek óta folyamatosak a viták, és az értetlenség, hogy miért kellett Hamiltonnak elhagynia eddigi alakulatát, és egy olyan istállóhoz szerződnie, mely alakulat 2010-es visszatérése óta mindössze egyetlen futamgyőzelmet tudott szerezni. Többen a brit pilóta világbajnoki esélyeinek végét vizionálják.

A legtöbb ember úgy véli – talán nem is alaptalanul – hogy Hamilton elhatározása jelentős részben a menedzsment által szorgalmazott pénzügyi döntés volt, amit az érintettek természetesen tagadnak. Ross Brawn igyekezett egyértelművé tenni, hogy a pénteki bejelentéssel egy hosszú távú projekt kezdődött el Brackley-ben, és arra kérte Lewis szurkolóit, hogy próbálják ezt így megérteni.

„Azt hiszem, szükség van arra, hogy megértsék Lewis választásának okait. Lewis egy nagyon okos, intelligens személy, és úgy gondolom, az ő választása alap annak bizonyítására, amit mi itt csinálunk. Szóval azt hiszem, támogatni kell a döntését."

„Az elkövetkező néhány hónapban, évben lehetünk fent, és lehetünk hullámvölgyben, de eltökéltek vagyunk a sikerre, de most azt hiszem, meg van minden összetevő ahhoz, ami a sikerhez szükséges" – nyilatkozta optimistán Ross Brawn.

Rosberg nem sajnálja Schumit.jpg

Nico Rosberg, aki nemrég még arról beszélt, hogy szeretne jövőre is Michael Schumacher csapattársaként a Mercedesnél versenyezni, Hamilton döntését követően már kissé másképp vélekedett. Rosberg elmondta, nem sajnálja a hétszeres bajnok távozását, tárt karokkal várja Hamiltont, és azt is nagyon várja, hogy végre ismét jó barátjával párbajozzon egy csapatban.

Rosberget Schumacher távozásáról kérdezték, és hogy sajnálja-e hogy legendás csapattársa jövőre már nem az Ezüst Nyilat vezeti.

„Nem, egyáltalán nem kár. Ezt magának köszönheti, hogy eljött" – utalt Rosberg arra, hogy Schumacher a szerződéshosszabbítást nagyon elhúzta, pedig akár már a nyári szünetben lehetősége lett volna rá, hogy aláírjon.

A 27 éves pilóta természetesen megvédte a csapat döntését.

„Ő (Schumacher) nem volt biztos abban, hogy továbbra is akar-e maradni, de a Mercedesnek döntenie kellett."

Nico már pénteki twitter bejegyzésében is örömmel ünnepelte jó barátja érkezését - „Cool, hogy jön Lewis" - és elmondta, tárt karokkal várja a brit pilótát.

000 facebook_banner.jpg

„A 26 éves brit régi ismerős, és jó barát. 12 éves korom óta ismerem, és amikor csak látjuk egymást, az egyszerűen mindig jó" – lelkendezett Rosberg, aki Hamiltonnak gokartos korában csapattársa volt, és a versenyhétvégéken gyakran egy szobában laktak.

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

mercedes schumacher forma1 lewis hamilton formula1 nico rosberg ross brawn