2012. okt 02.

F1 A Force India egy dobogós helyezéssel fogná be a Saubert

írta: FormaNet
F1 A Force India egy dobogós helyezéssel fogná be a Saubert

A Force India fiatal skót pilótájának, Paul di Restának Szingapúrban mutatott remek teljesítménye, eddigi pályafutásának legjobb eredménye, a negyedik hely teljesen lázba hozta az indiai alakulatot, és különösen Vijay Mallya csapatfőnököt. Az alakulat vezetője úgy véli, idén nem lehetetlen egy dobogós helyezés, ami döntő fontosságú lehet a konstruktőri bajnokság kimenetele szempontjából.

Force India dobógóra vágyik.jpg

A szezon hátralévő hat futama nem csupán az élmezőnyben hozhat ádáz küzdelmeket, de bizony a középmezőnyben is nagy csatákra számíthatunk. A mezőny közepét jelenleg az idén remek teljesítményt nyújtó, ám kissé rapszodikus Sauber vezeti az ötödik helyen, ám előnye csupán 26 pont a Force India előtt. Az indiai alakulat sincs biztonságban a hatodik helyen, mert a nyomunkban liheg, mindössze 21 pont lemaradásban a Williams, egy bármire képes Pastor Maldonadóval, és a mostanában már némileg jobb formát mutató Bruno Sennával.

Di Resta szingapúri negyedik helye, és az azzal járó 12 pont, jelentős lökést adott a csapat számára, és az a tény, hogy a skótnak mindössze négy másodperc volt a hátránya a harmadik helyen befutó - a pilóták pontversenyében élen álló - Fernando Alonsóhoz képest, azt igazolja, hogy az autó is meglehetősen versenyképes.

A csapatfőnök tisztában van azzal, hogy csak úgy sikerülhet utolérni a svájci alakulatot, ha a hátralévő versenyeken mind két autó, és pilóta megfelelő teljesítményt nyújt. Mallya azonban reménykedik abban, hogy idén még valami különös szerencse folytán egyszer felérhetnek a dobogóra, ami jelentősen segítené a Sauber elleni küzdelmet.

„Még mindig emlékszem arra a helyzetre, amikor 2010-ben a Williams az utolsó versenyen egy ponttal megelőzött bennünket, így azt gondolom, az utolsó futamig nincs vége. Továbbra is reménykedem abban, hogy meg tudjuk csinálni, és egy erős, dobogós teljesítmény segítene abban, hogy eltöröljük a Sauber előnyét. Ez már a második alkalom az elmúlt három versenyen, hogy a negyedik helyen végeztünk (Hülkenberg Belgiumban lett negyedik – szerk.) így egyre többször vagyunk a nyoszolyós lány szerepben."

A csapatfőnök szerint a jelenlegi csomagból már csak a szerencse hiányzik, ám elégedett az elért pontokkal, és a jelenlegi formával is.

000 facebook_banner.jpg

"Minden attól is függ, mennyire lesznek erősek a riválisaink az elkövetkező hat versenyen, de természetesen mi is rendelkezünk még néhány momentummal. Ahogy azt már mondtam, egy kis szerencse is kerülhetne hozzánk. Remélem, hogy eljön egy napon, mert az autó sebességét már megmutattuk. Paul fantasztikusan vezetett, és szerzett 12 pontot. Ez nem rossz a szezon ezen szakaszában, a teljes, 75 ponthoz képest, de még hosszú út áll előttünk" – vélekedett a Force India csapatfőnöke.

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

williams forma1 formula1 force india sauber vijay mallya paul di resta