2012. okt 06.

F1 Domenicali: Nem akadályozhattuk Pérezt

írta: FormaNet
F1 Domenicali: Nem akadályozhattuk Pérezt

Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali minden jót kívánt Sergio Péreznek, aki mindeddig a Ferrari Pilóta Akadémia tagja volt, ám a jövő szezont már mclarenes színekben kezdi meg, így a mexikói tehetség a Scuderiától is búcsúzik.

stefano domenicali.JPG 

A Scuderia Ferrari elnöke, Luca Di Montezemolo, nemrégiben azon véleményének adott hangot, hogy Sergio Pérez még nem elég tapasztalt ahhoz, hogy Fernando Alonso csapattársaként kezdje meg a 2013-as évet, ám nem sokkal az elnök véleménye után kiderült, hogy a McLarennél nem így látják. Sergio  korábban is jelezte, hogy szerinte már készen áll a továbblépésre, és most már egészen biztos, hogy jövőre ezt be is bizonyíthatja a Ferrari nagy riválisánál, a McLaren alakulatánál. Sergio csapatváltása egyben azt is jelenti, hogy kilép a Ferrari Pilóta Akadémiájáról. A csapatfőnök, Stefano Domenicali nem problémázott ezen, és sok sikert kívánt a mexikói tehetségnek.

„Úgy vélem, számára ez egy lehetőség volt, és mi pedig a legjobbakat kívánjuk neki a jövőjére nézve. Azt gondolom, hogy miután megvitatta és megtárgyalta, elfogadott egy ajánlatot egy nagyon fontos csapattól. Nekünk pedig nem volt jogunk ahhoz, hogy akadályozzuk, vagy bármit is mondjunk neki ebben a tekintetben, hiszen ő egy olyan pilóta, aki a Sauber csapatnak dolgozik. Úgy gondolom, hogy a Ferrari sok élményt adott neki, és talán segített neki megérteni dolgokat. El kell fogadnunk a döntését, és majd meglátjuk. Dolgozunk tovább a többi fiatal pilótával, és reméljük majd egyszer nálunk versenyezhetnek.”

A Scuderia csapatfőnökének továbbra sincs híre azzal kapcsolatban, hogy jövőre ki lesz Fernando Alonso csapattársa.

„Azt gondolom, hogy a jövőre nézve eddig minden csak spekuláció, és nem hinném, hogy annyira fontosak, vagy érdekesek. Ahogy már említettem, nagyon hamar el fogjuk mondani, hogy mi a helyzet, de egészen addig nem beszélek erről. Már nagyon unalmas, hogy mindig ugyanazokat a válaszokat kell mondanom, ugyanazokra a kérdésekre” – jelentette ki Domenicali a pénteki sajtótájékoztatón, ahol természetesen Michael Schumacher visszavonulása is terítéken volt.

000 facebook_banner.jpg

„Ahogy Ross (Brawn) is mondta az imént, azt hiszem Michael megmutatta, hogy még mindig egy nagyon nagyon gyors versenyző. Ő egy hétszeres világbajnok, de még mindig az egyik legjobb pilóta, és mint barátja, nagyon örülök a döntésének, mert úgy gondolom, kellő tapasztalatával jutott erre a következtetésre, és figyelembe véve ezt a helyzetet, úgy hiszem, hogy számára ez a legjobb. Mindannyian – az egész Ferrari család – a lehető legjobb jövőt kívánjuk neki. Még nagyon fiatal, így egészen biztos, hogy nagyon sok mindent fog még csinálni” – beszélt Domenicali a Ferrari hétszeres világbajnokáról, és döntéséről.

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

ferrari forma-1 formula-1 stefano domenicali sergio pérez