2012. okt 06.

F1 Sima időmérő után sikeres versenyt vár a Red Bull - Top3 pilóta nyilatkozata

írta: FormaNet
F1 Sima időmérő után sikeres versenyt vár a Red Bull - Top3 pilóta nyilatkozata

A Japán Nagydíjat  Red Bull Racing versenyzői várhatják az első sorból, így természetesen mindenki rendkívül elégedett a csapatnál. Sebastian Vettel pályafutásának 34. pole pozíciójával ráadásul a rajtelsőségek örökranglistáján az előkelő harmadik helyre lépett Michael Schumacher és Ayrton Senna mögé. A kétszeres bajnok nagyon sima kvalifikációnak értékelte a mai napot, vasárnapra pedig egyértelműen sikeres versenyre számít.

vettel szuzuka.JPG 

Sebastian Vettel zsinórban negyedik pole pozícióját szerezte meg japánban, így nem csoda, hogy kedvei a szuzukai aszfaltcsíkot. A címvédő meglehetősen boldog, hiszen néhány korábbi probléma után végül minden tökéletesen alakult a csapat számára.

„Mondhatom, nem rossz, és nagyon elégedett lehetek a mai eredménnyel, nagyon sima volt az időmérő. Az igazság az, hogy semmi mást nem kívánhattunk volna, mint amit most elértünk. Az elejétől kezdve jól működött az autó, bár először még nem voltam teljesen elégedett, de minden egyes alkalommal amikor kimentünk, sikerült valamit javulnunk, egyre jobbak lettünk. Nagyon jó érzés volt vezetni az autót, fantasztikus benne ülni. Még az éjszaka is sikerült javítani egy kicsit, úgyhogy azt gondolom, minden összejött, és nyilvánvaló, hogy holnapra egy sikeres futamot várunk.”

Vettel elmondta, hogy a pálya első szektorát szereti legjobban, és kitért az „őrült” japán rajongókra is: „Azt mondanám, hogy az Esses-ig az első szakasza a pályának nagyon egyedi a kanyarkombináció, sehol máshol nincs ilyen, a Formula-1-es naptárban, és a szurkolók is nagyon különleges élményt nyújtanak. Amikor besétálunk a paddockba, akkor látjuk az első három kanyart, látjuk az embereket, akik mindig sokan vannak. Jó a pálya, és nagyon jó, ahogy lelkesednek a Formula-1-ért, és ahogy szurkolnak nekünk. Pozitív értelemben azt is mondhatnám, hogy őrültek. Nagyon jó ide jönni, és nagyon élvezetes vezetni ezen a pályán. A Spoonban és még néhány kanyarban mindig elveszítjük kicsit az autót, de a legvégére sikerült jól összerakni a körömet.”

A Red Bull ausztrál pilótája, Mark Webber bő két tizeddel maradt el a pole-t érő köridőtől, ám az ausztrál nagyon elégedett saját teljesítményével.

„Eddig jó hétvége volt Sebnek, és nekem is. Teljesen sima körünk volt, a harmadik szakasz első része mind a kettőnknek jól sikerült, Sebnek egy kicsit jobban mint nekem, tényleg jó kört futott. Nyilvánvalóan örülünk annak, hogy most itt vagyunk, mert az utóbbi időben nem sikerültek túl jól az időmérők, legalábbis az én részemről mindig volt valami probléma, ezért változtatni kell a taktikán. Örülök, hogy itt lehetek az első sorban, nagyon várom, hogy holnap jó eredményt érjek el. Valóban a csapat szempontjából is elégedett vagyok, mert ez a csapat számára is fontos motiváció.”

000 facebook_banner.jpg

Jenson Button a mai harmadik helyét nem tarthatja meg a holnapi rajtnál, miután váltócsere miatt öt rajthelyes büntetést kapott, így csak a nyolcadik helyről vághat neki a Japán Nagydíjnak.

„Kicsit bánt a rajtbüntetés, de igazság szerint a mai nap jól sikerült, bár délelőtt nem voltam annyira elégedett a szabadedzéssel, de végül javítani tudtunk az autón a délutáni időmérőre. A Q3-ban mind a két köröm nagyon jó volt, elégedett voltam velük. Nagyon élvezetes itt vezetni kevés benzinnel és új lágygumikkal, csak sajnos nem voltunk elég gyorsak. Nem is tudom honnan hiányzik az a négytized, ennek ellenére jó időmérő volt. Sajnálom, hogy a nyolcadik helyről kell majd indulnom, mert innen jó lett volna harcolni. Holnap a nyolcadik helyről nagyon nehéz lesz megcsinálni, de soha ne mond, hogy soha. A lehetőség mindig adott, és remélem sikerül ennél jobb eredményt elérnem. A versenyautó adott ehhez.”

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

forma-1 kvalifikáció red bull japán nagydíj szuzuka formula-1