2012. okt 07.

F1 A történelem ismétli önmagát? Lesz-e Schumacherből 2012 Laudája?

írta: FormaNet
F1 A történelem ismétli önmagát? Lesz-e Schumacherből 2012 Laudája?

Annak ellenére, hogy a Formula-1 ismét elveszíti az egyik, talán a legnagyobb legendáját, Bernie Ecclestone támogatja a hétszeres német világbajnok, Michael Schumacher visszavonulását. Az F1 vezére volt annak idején Schumacher visszatérésének egyik legnagyobb támogatója, és nem csupán személyes kapcsolatuk miatt, de a legenda jelenléte üzleti szempontból is igen kedvező volt a cirkusz számára.

Ecclestone Schumacherrel.jpg

Bernie Ecclestone úgy véli, a hétszeres világbajnok jól döntött: „Ez a lehető legjobb idő, arra, hogy Michael abbahagyja."

Anno a 81 esztendős brit támogatta Schumachert visszatérésében, azonban a 2012-es szezon végéhez közeledve ő is elismeri „Túl sok volt a hiba, és még egy az edzésen is" (pénteken,Japánban).

Csütörtökön, amikor Schumacher bejelentette visszavonulását, azt is elmondta,  Lewis Hamilton leszerződtetése megkönnyítette a döntését.

„Szerintem jó dolog amikor valaki besétál a képbe, és megkönnyít egy döntést. Ilyenkor rendszerint jó döntések születnek"- véli Ecclestone, kicsit azonban aggódik Schumacherért, hogy a biztos visszavonulásának tudatában a német klasszis már csak muszájból fog végigmenni a hátralévő hat versenyen.

000 facebook_banner.jpg

„Isten őrizz, hogy ilyesmi történjen egy ilyen csodálatos pilótával ezen a néhány versenyen, mikor egy új élet elé néz."

Ecclestone egy régi példát említett, amikor is Niki Lauda (1979-ben) először jelentette be, hogy visszavonul, éppen egy szabadedzésen, még a szezon vége előtt.

„Azt mondtam neki (Laudának), hogy ha vissza fog vonulni, akkor most menjen, ne várjon, bármi más értelmetlen. És Niki akkor és ott távozott. Levette az overallját, a sisakját, és elment. Ezt kellett tennie."

FormaNet, Jeney Anna

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

schumacher forma1 japán nagydíj formula1 bernie ecclestone schumacher visszavonulása