2012. okt 07.

F1 Alonso Räikkönent kritizálta, és úgy véli, Massa nem a Ferrari jó tempójának köszönheti 2. helyét

írta: FormaNet
F1 Alonso Räikkönent kritizálta, és úgy véli, Massa nem a Ferrari jó tempójának köszönheti 2. helyét

Fernando Alonso magabiztos, ám korántsem behozhatatlan előnnyel várhatta a szezonhajrát, legalábbis egészen a Japán Nagydíj startjáig. A Ferrari spanyol pilótája 29. ponttal vezette a bajnoki pontversenyt közvetlen riválisa, Sebastian Vettel előtt, ám Szukában mindez hirtelen négy pontra csökkent, miután rajtbaleset áldozata lett a Kimi Räikkönennel való koccanást követően. Alonso úgy véli, a finn tehetett volna azért, hogy mindezt elkerülje.

fernando alonso - szuzuka.JPG 

Fernando Alonso nem tudott értékes pontokat gyűjteni Szuzukában, pedig a bajnoki verseny szempontjából életbevágóan fontos lett volna, hiszen legnagyobb riválisa, Sebastian Vettel és csapata a szezonhajrára megrázta magát. A címvédő a szingapúri diadala után idén elsőként tudott zsinórban másodjára is nyerni, ezzel plussz 50 ponttal gyarapította saját – és a Red Bull – bajnoki „számláját”.

Alonso immár csak négy ponttal vezeti a pontversenyt, és kiesése ellenére úgy véli, hozzáállásában továbbra sem változott semmi, és a következő öt versenyhétvégén ugyanolyan elszántan küzd majd a harmadik világbajnoki trófeájáért.

„Azt gondolom, egyszer én esek ki, és lehet, hogy legközelebb Vettel. Sosem lehet tudni, hiszen ilyen a motorsport. Öt futam van még hátra, ami olyan lesz, mint egy mini-bajnokság, mert hasonló pontokkal kezdünk, és arra van szükségünk, hogy több pontot gyűjtsük a következő versenyeken. Szóval ezt próbáljuk majd tenni.”

A kétszeres bajnok nem hagyta szó nélkül Kimi Räikkönen manőverét, hiszen a finn autójának első szárnya okozta a Ferrari bal hátsó kerekének defektjét.

„Button miatt nem volt jó az ütemem, és a bal oldalamon ott volt Kimi, és nem értem, hogy miért nem lassított, vagy miért tett bármit, hiszen neki ott már nem volt helye. Nem tudom mire gondolt az első kanyarban, de amit tett, az végül szerencsétlenül alakult számomra.”

000 facebook_banner.jpg

Alonso elmondta továbbá azt is, hogy a csapat még nem vezette be azokat az új fejlesztéseket, amiket a szezon utolsó hat versenyére eredetileg tervezett, így csapattársa, Felipe Massa második helye után sem túl bizakodó, mert szerinte ez az eredmény csupán a körülményeknek köszönhető, nem pedig az autó jelenlegi sebességének.

„Nos kicsit a véletlenek is okozták, hogy Felipe végül második lett. Tegnap az időmérőn csak a hatodik és a tízedik helyet sikerült megszereznünk. Az utóbbi hat versenyen nem változott az autónk, így egy kicsit a körülményeknek is köszönhető ez az eredmény. Felipének tökéletes versenye volt, jól vezetett, de azok az autók, melyek sokkal gyorsabbak, most sorra hibáztak, így ez is segítette Felipét.”

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

ferrari fernando alonso japán nagydíj szuzuka formula-1 formanet