2012. okt 09.

Csak a Red Bull és a Toro Rosso nem kapott meghívót a legutóbbi FOTA gyűlésre.

írta: FormaNet
Csak a Red Bull és a Toro Rosso nem kapott meghívót a legutóbbi FOTA gyűlésre.

A hétvégén, Szuzukában megbeszélést tartott a Formula-1-es csapatok érdekvédelmi szövetsége, a FOTA, és a találkozón olyan alakulatok is részt vettek, melyek néhány hónapja már nem tagjai a szervezetnek. A Red Bull Racing illetve a Toro Rosso azonban hiányzott, azon egyszerű oknál fogva, hogy nem kaptak meghívást. Christian Horner szerint, nyilván nem akarták megosztani a gyűlés témáját csapatával.

christian horner.JPG  

A Japán Nagydíj hétvégéjén megtartott FOTA ülésen részt vett a Ferrari és a Sauber is, annak ellenére, hogy a két csapat a Red Bull-lal és a Toro Rossóval együtt még a tél folyamán kilépett a szövetségből a költségcsökkentési megállapodás kapcsán kialakult ellentétek miatt.

Christian Hornert, a Red Bull csapatfőnökét nem érte váratlanul, hogy nem kapott meghívót a FOTA szuzukai megbeszélésére, az azonban kissé meglepte, hogy a Ferrari és a Sauber igen.

„Nem tudom, hogy miről szólt a megbeszélés, így nem tudok beszélni erről” – mondta a Red Bull csapatfőnöke.

„Néhány csapat nem tagja a FOTA-nak, míg mások igen. Nincs ötletem arra, hogy mi volt a megbeszélés témája, de nyilván úgy gondolják, hogy ez nem tartozik a Red Bullra. Szóval igazából nem tudom kommentálni a dolgokat, valóban nem tudok erről semmit” – fejezte be gondolatát Horner.

Martin Whitmarsh a McLaren csapatfőnöke (és egyben a FOTA elnöke) véleménye alapján, semmilyen jelentéssel nem bír az olasz istálló és Peter Sauber csapatának részvétele, attól függetlenül, hogy ők sem tartoznak a szervezetbe.

000 facebook_banner.jpg

„Mi csak a Formula-1-es életről beszélgettünk. Nem aggódom a FOTA miatt. Logikus dolog, ha bizonyos kérdéseket a csapatok próbálnak megosztani egymással, és megpróbálunk együtt dolgozni” – mondta Martin Whitmarsh. 

FormaNet, Kiss Róbert

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

forma1 red bull formula1 fota christian horner martin whitmarsh