2012. okt 09.

F1 Szinte biztos, hogy Maldonado még évekig F1-es pilóta lesz

írta: FormaNet
F1 Szinte biztos, hogy Maldonado még évekig F1-es pilóta lesz

Bejegyzés alcíme...

A Japán Nagydíj előtt még voltak kétségek a venezuelai Pastor Maldonado Formula-1-es jövőjével kapcsolatban, ám az országában a futam napján tartott választások eredménye alapján, szinte teljesen bizonyos, hogy az F1 idei fenegyereke még évekig marad a száguldó cirkuszban. Venezuelában ismét Hugo Chavez győzött.

Maldonado Chavezzel.jpg

A szuzukai futam előtt még maga Maldonado is kissé bizonytalan volt jövőjét illetően. Erre elsősorban azért volt oka, mert támogatója, a venezuelai állami olajtársaság, a PDVSA (amely cég komoly összeggel járul hozzá minden évben a Williams költségvetéséhez, Maldonado pilótaülését biztosítandó) az elnök, Hugo Chavez nyomására folyósít évi 30 millió dollárt. Amennyiben a választáson az elnök veszített volna, az minden bizonnyal a pénzcsapok elzárását is jelentette volna. Chavez azonban győzött, így eltűntek a sötét felhők Maldonado feje fölül.

Hugo Chavez 54 százalékát szerezte meg a szavazatoknak, így folytathatja országa autokratikus irányítását, és többek között továbbra is lehetősége lesz a sport, és Maldonado támogatására.

Maldonado a választás eredményének ismeretében twitter bejegyzésben éltette országa állampolgárait, és a Chavez által kissé egyedi módon értelmezett demokráciát.

000 facebook_banner.jpg

„Gratulálok minden venezuelainak a választáson való részvételért. Sokáig éljen a demokrácia!"

Maldonado tehát minden bizonnyal marad az F1-ben, és igen valószínű, hogy jövőre még a Williams istálló kötelékében versenyez, ám a vasárnapi választási eredmény tükrében évekre előre is gondolkodhat, hiszen a rajta keresztül érkező pénzügyi támogatás vonzó lehet a legtöbb csapat számára. Nem mellesleg a 27 éves pilóta tehetségnek sincs híján, és amennyiben sikerül kinőnie az idén annyi problémát okozó forrófejűségét egyszer akár egy top csapat látószögébe is kerülhet.

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

venezuela williams hugo chavez forma1 formula1 f1 szponzor pastor maldonado