2012. okt 10.

Tét az F1 jövője - Október végén tárgyalóasztalhoz ülnek az F1 résztvevői

írta: FormaNet
Tét az F1 jövője - Október végén tárgyalóasztalhoz ülnek az F1 résztvevői

Október 23-án, Párizsban a Formula-1 12 csapatának vezetője, az FIA elnöke, Jean Todt, és az F1 kereskedelmi jogainak tulajdonosa, Bernie Ecclestone tanácskozásra ül össze. A Sauber istálló vezérigazgatója, Monisha Kaltenborn úgy gondolja, a megbeszélés döntő fontosságú lehet a száguldó cirkusz jövője szempontjából.

f1 logo.JPG  

Október végén az FIA elnökének, Jean Todtnak a kezdeményezésére tárgyalóasztalhoz ülnek a csapatfőnökök és Bernie Ecclestone, hogy megpróbáljanak megállapodni a sport jövője szempontjából jelenleg még tisztázatlan kérdésekben.

Pillanatnyilag számtalan kérdésben nincs egyetértés, ami instabillá teszi az F1 jövőjét. A leglényegesebbek például a sport ügyeinek irányítása, a sport bevételeinek szabályozása, és az FIA által tervezett nevezési díj drasztikus emelése. Ezen kívül régóta húzódó probléma a csapatok közötti költségcsökkentési megállapodás objektív ellenőrzése is.

Monisha Kaltenborn bízik abban, hogy a találkozó produktív lesz, és annak eredménye lehetővé teszi, hogy a szériában elinduló pozitív folyamatok jótékony hatással legyenek az F1 jövőjére.

„Azt gondolom, ez nagyon fontos lesz abban a tekintetben, hogy tisztában legyünk a fejlődés irányával, és megtudjuk, hogy állunk most. Rengetegen beszélnek és írnak ezekről a dolgokról, de mi, a csapatok vagyunk a legfontosabb játékosok ebben, mert mi képviseljük a teljesítményt annak alapján, ahogy létrehozták ezt a fantasztikus sportot. Ezért valóban tudnunk kellene, hogy a többi érdekelttel jelenleg hogy is állunk.”

000 facebook_banner.jpg

Kaltenborn elmondta, hogy a jövőbeni irányítással kapcsolatos ügyek ugyanolyan fontosak az istállók számára, mint a tervezett drasztikus nevezési díj.

„Mindkét kérdés nagyon jelentős. Nem lehet csak egy nézőpontból szemlélni a dolgokat. Mi egyaránt a sport és az üzlet miatt vagyunk itt, ezért mindkét dologra figyelmet kell fordítanunk. Nem tudnám megmondani, hogy melyik fontosabb a másiknál. Sok kérdés van, ami kiemelkedő jelentőséggel bír, ezért is nagyon fontos, hogy közösen leüljünk, és pontosan megértsük, jelenleg hol tartunk, mert ezt most nem tudjuk.”

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

forma-1 fia fom formula-1