2012. okt 11.

Peter Sauber átadta a stafétát - Monisha Kaltenborn az F1 első női csapatfőnöke

írta: FormaNet
Peter Sauber átadta a stafétát - Monisha Kaltenborn az F1 első női csapatfőnöke

A Sauber F1 Team csapatfőnöke, Peter Sauber átadta a stafétát. A 70 éves szakember, aki igazi elkötelezettséggel vezette alakulatát, és aki a BMW kivonulását követően azon dolgozott, hogy visszavásárolva az istállót, az megmaradjon a száguldó cirkuszban, most úgy döntött, visszavonul, és átadja helyét az eddigi vezérigazgatónak, Monisha Kaltenbornnak.

Monisha Kaltenborn.jpg

Peter Sauber mindig is nagy bizalommal volt Kaltenborn irányába, és szerdán bejelentette, elérkezett az idő, hogy átadja a csapat teljes irányítását Kaltenborn kisasszonynak, aki eddigi pályafutása során is már számtalanszor bizonyította rátermettségét, és kiváló képességeit. A kinevezés azonnali hatályú, az eddigi csapatfőnök a Sauber Group igazgatótanácsának elnökeként folytatja munkáját.

A bejelentett változásokról Peter Sauber így beszélt: „Már elég régen döntöttünk arról, hogy Monisha fogja átvenni tőlem a csapatirányítást, de konkrét időpont még nem volt."

„ Eljött a legjobb pillanat mindkettőnk számára, így ez a legjobb időpont, hogy átadjam a stafétabotot. Azt követően, hogy számtalan versenyen részt vettem, a legutóbbi Japán Nagydíjra nem tudtam elmenni, ahol a csapat kiváló teljesítményt nyújtott."

„Nincs kétségem afelől, hogy Monisha rendelkezik az összes, nélkülözhetetlen képességgel, és hogy kiemelkedő csapatfőnök lesz, és arról is meg vagyok győződve, hogy sikerül majd biztosítania a vállalat életének meghatározó értékeit. Ez számomra nagyon fontos."

Az indiai származású, ám osztrák állampolgár Monisha Kaltenborn, a Sauber egykori résztulajdonosa, az osztrák Frizt Kaiser Group révén csatlakozott az alakulathoz 2000-ben, mint a jogi osztály vezetője. A BMW kilépése majd Peter Sauber általi visszavásárlás után, a 2010-es évtől az istálló vezérigazgatójaként dolgozott, és egy harmad részben annak tulajdonosa is lett.

A szakember izgatottan várja az új feladatköréhez kapcsolódó kihívásokat, és minden bizonnyal komoly figyelem kíséri majd munkáját, hiszen személyében először van F1-es alakulatnak női csapatfőnöke.

„Természetesen nagyon jól tisztában vagyok azzal a felelősséggel, amit  Peter Sauber Racing Teamje jelent" – nyilatkozta Kaltenborn.

"Ő alapította azt az alakulatot több mint negyven évvel ezelőtt, és tavasszal lesz húsz éve, hogy a Sauber debütált a Formula-1 rajtvonalán."

"A negyedik legrégebbi csapat vagyunk a Formula-1-ben, felépíteni egy ilyen projektet, és életben tartani, ilyen nehéz körülmények között, óriási eredmény. Saját hozzáállásom és elkötelezettségem alapján úgy szeretném a csapatot előrevinni, ahogy azt Peter Sauber is szeretné, és ahogy ő sikerre vitte."

000 facebook_banner.jpg

A svájci alakulat idei teljesítménye mindenképpen figyelemreméltó, hiszen az elmúlt évek gyenge szereplése után idén többször állhattak dobogóra pilótáik, és jelenleg a konstruktőri pontversenyben a hatodik helyén állnak, mindössze húsz ponttal lemaradva a Mercedes mögött.

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

forma1 formula1 sauber peter sauber monisha kaltenborn