2012. okt 12.

F1 Elfogatóparancsot adtak ki a Force India csapatfőnöke ellen

írta: FormaNet
F1 Elfogatóparancsot adtak ki a Force India csapatfőnöke ellen

A Force India csapatfőnökének, Vijay Mallyának pénzügyei már jó ideje témát szolgáltatnak a sajtónak, és nem mellesleg hitelezőinek, elsősorban a Kingfisher fapados légitársaság hatalmas veszteségei miatt. A cég repülői már hónapok óta csak készpénzért tankolhatnak a reptereken, ami tovább nehezítette a légitársaság működését. Az indiai AFP hírügynökség szerint az egyik légikikötő feljelentése alapján most az indiai Hyderabad város bírósága elfogatóparancsot adott ki az üzletember ellen.

Elfogató parancs Mallya ellen.jpg

A gyanú szerint a Kingfisher fedezetlen csekket bocsájtott ki a Hyderabad International Airport kezelője felé kétmillió dollár értékben, mely összeg a repülőtér felé fennálló tartozás rendezésére szolgált volna. Az eset kapcsán a légitársaság a bíróságon tett feljelentést. Mallyának, és a cég négy képviselőjének ma kellett volna megjelennie a Hyderabad bíróságon, ám ez nem történt meg, így automatikusan kiadták az elfogatóparancsot.

Az elfogatóparancs a Kingfisher pénzügyi kudarcainak egyenes következménye, mely kudarcok egyes jelentések szerint több milliárd dolláros adóságot is jelentenek egyben. A légitársaság 2005-ben alakult, de azóta folyamatosan veszteséges volt. Az elmúlt két hétben már egyáltalán nem szálltak fel gépek, hiszen üzemanyagot sehol sem adtak a cég repülőinek.

000 facebook_banner.jpg
Hogy a helyzet milyen hatással lesz a Force Indiára, egyelőre beláthatatlan, mint ahogy az is, hogy vajon a csapatfőnök személyesen képviselteti-e magát a csapat hazai versenyén, az Indiai Nagydíjon.

 FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

forma1 formula1 force india kingfisher vijay mallya