2012. okt 12.

F1 Kimi Räikkönen nem érezte versenyképesnek az autót, de bízik a javulásban

írta: FormaNet
F1 Kimi Räikkönen nem érezte versenyképesnek az autót, de bízik a javulásban

Kimi Räikkönen egy másodperces hátránnyal, a 10. pozícióban fejezte be a Koreai Nagydíj második szabadedzését, ahol a Lotus új aerodinamikai csomagja eddig az elvárások alatt teljesített. A finn világbajnok mégis bízik az E20 javulásában, és még korainak tartja leírni a fejlesztések eredményességét.

Raikkönen Korea 2012.jpg

Koreába az E20-ra egy régóta várt aerodinamikai csomag érkezett, melynek egyik legjelentősebb eleme, a Coanda-hatást előidéző kipufogórendszer. A mérnökök jelentős leszorítóerő növekedést várnak az újítástól, amellyel Kimi Räikkönen és Romain Grosjean még gyorsabban száguldhat a jeongami aszfaltcsíkon.

A finn világbajnok az első szabadedzésen tesztelhette először a rendszert, ekkor a 11. helyen végzett majd a második gyakorláson egy másodperccel maradt el a legjobb időt autózó Sebastian Vetteltől, ami a 10. helyezéshez volt elegendő. A „jégember" a tőle megszokott nyugalommal beszélt, az új rendszerről, és véleménye szerint még meglehetősen korai messzemenő következtetéseket levonni a pénteki napból.

„Azt gondolom még mindig nagyon korai. Meg kell néznünk az összes adatot, és látnunk kell, hogy mit mutatnak. Talán egy kicsit többre számítottunk ahhoz képest, amilyen távolságot láttunk, de erről még túl korai beszélni" – értékelt Räikkönen.

„Nem könnyű jó autót kapni, remélem holnap jobb lesz."

„Teljesen különböző helyek, nem lehet összehasonítani őket" – válaszolta Räikkönen, mikor megkérdezték, hogy jobbnak érzi-e az autót, mint a Japán Nagydíjon.

2007 világbajnoka optimistán áll hozzá a hétvége további részéhez, és jelentős fejlődést remél a szombati időmérő edzésre.

000 facebook_banner.jpg

„Azt gondolom, többé-kevésbé ott állunk, ahol a pénteki napokon szoktunk. Remélem, tudunk fejleszteni az autón, és gyorsabbak leszünk holnap. Az autót nem éreztem jónak a mai napon, és az első helyezéstől egy másodpercre voltunk. Ha tudunk ezen javítani, akkor előrébb tudnunk jutni, de valószínűleg mások is fejlődni fognak" – fejezte be gondolatát a Lotus pilótája.

FormaNet, Kiss Róbert

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

lotus forma1 kimi raikkönen formula1 koreai nagydíj