2012. okt 13.

F1 Schumacher: Hamilton a megfelelő választás a Mercedes számára

írta: FormaNet
F1 Schumacher: Hamilton a megfelelő választás a Mercedes számára

A szezon végén visszavonuló Michael Schumacher úgy véli, Lewis Hamilton a megfelelő választás a Mercedes számára, mert ha valaki, akkor a brit biztosan képes győzelemre vezetni az Ezüst Nyilat. A német legenda azt is elárulta, hogy csapata további két éves szerződést ajánlott neki, ám ő nem volt biztos magában.

Schumacher irányítóként folytathatja.jpg  

2013-ban a Mercedesnél a 2008-as világbajnok Lewis Hamilton kezdhet „új életet”  Nico Rosberg csapattársaként, és bár a legtöbben úgy vélik, hogy a brit meglehetősen sokat kockáztat a csapatváltással, az azonban biztos, hogy a Mercedes nem kötött rossz üzletet. Így gondolja ezt a hétszeres világbajnok, Michael Schumacher is, sőt saját bevallása szerint ő is Lewist választotta volna a csapat helyében.

„Ha olyan valaki elérhető a sikerekhez és a győzelemhez, mint Lewis Hamilton, akkor meg kell szerezni. Én is ugyanezt tettem volna, ő volt a megfelelő választás” - mondta Schumacher a Frankfurter Allgemeine Zeitung napilapnak adott interjúban, melyben néhány apró részletet is elárult döntésének körülményeiről.

„A Mercedes vezetősége többször is hangsúlyozta, hogy szeretnének még velem dolgozni, és nem egy évet, hanem további két évet. Számomra ez a gondolat már nagyon nehéz volt, az a plusz egy év azt hiszem nehéz lett volna.”

Schumacher ugyan még nem tudja, mit fog kezdeni a rengeteg szabadidejével, de motorozást biztosan nem tervez.

„Mindig tanul valamit az ember, ami ebben az esetben nálam azt jelenti, hogy nem megyek többé motorozni. Persze élveztem, és nagyon jó móka volt akkor, de aztán ráébredtem, hogy túl késő már ezt elkezdeni. Nincs rá szükségem.”

000 facebook_banner.jpg

A 43 esztendős rekorder 2010-es visszatérése után a szezon végén úgy hagyja el a szériát, hogy nem sikerült teljesítenie az anno kitűzött célokat. Az interjúban többek között erre is kitért: „Tény, hogy nem igazán értem. Mi is képesek voltunk a győzelemre, de mások gyorsabban fejlődtek, mi pedig lemaradtunk. Meg kell találni az okokat.”

 FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

mercedes forma-1 lewis hamilton michael schumacher formula-1