2012. okt 15.

F1 Hivatalos bejelentés még nincs, de Domenicali egyértelműen arra célzott, hogy Massa marad

írta: FormaNet
F1 Hivatalos bejelentés még nincs, de Domenicali egyértelműen arra célzott, hogy Massa marad

A Koreai Nagydíjat követően úgy tűnik nyugvópontra jutott a Felipe Massa jövőjével kapcsolatos találgatás áradat. Bár hivatalos bejelentés még nem történt, ám maga a Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali vasárnap este Koreában arról beszélt, hogy rövidesen bejelentik a 2013-as pilótafelállást. A csapatfőnök szavaiból a legvalószínűbb következtetés az lehet, hogy jövőre is ugyan azzal a versenyzőpárossal indul a maranellói gárda.

Massa marad a Ferrarinál.jpg

Massa ülése az elmúlt időszakban folyamatos célpontja volt sok versenyzőnek, és rengeteg találgatás látott napvilágot ezzel kapcsolatban. A találgatások legfőbb oka természetesen a szezon első felében a brazil által mutatott gyenge forma, és az abból adódó jelentős lemaradás csapattársához, Fernando Alonsóhoz képest.

A szezon második felére azonban sikerült összeszednie magát, és fontos pontokkal járult hozzá ahhoz, hogy a maranellóiak a Koreai Nagydíjat követően megelőzték a konstruktőri bajnokságban az örök rivális McLarent. Az elmúlt két versenyen Massa valóban régi formáját mutatta, ami lenyűgözte a csapatvezetést.

Az elmúlt hónapokban Fernando Alonso is magán kampányt kezdett a kis brazil maradásáért, ám minden bizonnyal a végső lökést Nico Hülkenberg Sauber szerződése adhatja a döntéshez, melyet a hírek szerint még az Indiai Nagydíj előtt bejelent az istálló. Hülkenberg szintén az egyik nagy esélyese volt Massa ülésének, amennyiben a csapat Massa menesztése mellett döntött volna. A német sauberes szerződése is egyfajta bizonyíték arra, hogy nem volt értelme a Ferrari ajánlatára várni.

Massa vasárnap maga is azt nyilatkozta, hogy meg van arról győződve, hogy jövőre Alonso csapattársaként folytathatja F1-es pályafutását.

Amikor at Autosport azt kérdezte a brazil pilótától, hogy vannak-e kétségei arról, hogy jövőre nem lesz a Ferrarinál, Massa így válaszolt: „Nem. Nincsenek. De mindenesetre várjuk ki az időt.”

„Csak akkor lehetünk egészen biztosak, ha mindkét irányból meg van az OK. Ha őszinte akarok lenni, akkor azt hiszem, ez rövidesen eljön.”

Domenicali csapatfőnök is egyértelműen utalt arra, hogy rövidesen döntés születik az ügyben.

„Rövidesen meg fogják majd tudni mi az álláspontunk ebben e tekintetben.”

Massa jelentősen javuló formájáról is beszélt a csapatfőnök, ezzel szinte egyértelművé téve a várható döntést.

„Azt gondolom, biztos, hogy mostanra jobban megértette az autót, jobban megértette a gumikat, és az is szintén tény, hogy Felipe nagyon, nagyon erős pilóta, mert különben mi már másféle döntést hoztunk volna."

„Szóval úgy érzem, mostanra, amikorra Felipének sikerült visszaszereznie a gumikkal és az autóval kapcsolatos kontrollt, és megértette azokat, a teljesítménye olyan szinten van, ahol annak lennie kell” – nyilatkozta sokatmondóan a Ferrari csapatfőnöke.

000 facebook_banner.jpg

Massa minden bizonnyal kicsit megkönnyebbülhet, ám az új kontraktus nem valószínű, hogy évekre Maranellóhoz köti a brazilt, hiszen a Ferrari rövid-közép távú terveiben van néhány pilóta, akit 2014-től szívesen látnának a piros autóban, és nem zárható ki teljesen, hogy Robert Kubica javulása, és állapota is a legendás istálló látószögében lesz, az elkövetkező egy évben.

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

ferrari forma1 fernando alonso formula1 felipe massa stefano domenicali pilóta keringő