2012. okt 16.

F1 Helmut Marko nem érti, a Ferrari miért nem engedte Koreában, hogy Massa megelőzze Alonsót

írta: FormaNet
F1 Helmut Marko nem érti, a Ferrari miért nem engedte Koreában, hogy Massa megelőzze Alonsót

A Red Bull szókimondó főtanácsadója, Helmut Marko a Koreai Nagydíjat követően arról beszélt, hogy nem érti a Ferrari versenytaktikáját, miért nem hagyták Felipe Massának, hogy megelőzze a nála lassabb csapattársát, Fernando Alonsót.

helmut marko sebastian vettel.JPG

A jeongami pályán Fernando Alonsót a két Red Bull mögött harmadikként intette le a kockás zászló, melynek következtében a spanyol elveszítette addigi vezető helyét a világbajnoki pontversenyben, így jelenleg Vettel mögött hat pont hátrányban várja a következő futamot, az Indiai Nagydíjat.

A verseny során, az elmúlt nagydíjakon egyre jobb formát mutató Felipe Massa gyorsabbnak bizonyult csapattársánál, ám csapatrádión Massa versenymérnöke, Rob  Smedley rászólt a brazilra, hogy ne előzze meg Alonsót.

„Tartsd a távolságot” – szólt az üzenet.

Helmut Marko erről nemes egyszerűséggel így nyilatkozott, a versenyt követően: „Érthetetlen.”

„Miért nem engedte a Ferrari, hogy megelőzze Alonsót, hogy utána Webbert idegesítse?” – értetlenkedett az osztrák szakember a Blicknek adott nyilatkozatában, utalva arra, hogy Vettel csapattársa a második helyen fejezte be a koreai versenyt.

000 facebook_banner.jpg

Valójában ha Massának sikerült volna Webbert megelőznie, azt követően Alonso is megpróbálhatta volna megelőzni az ausztrált, és után is ráért volna helyet cserélni a két vörös autó. Legalább is ez lett volna a logikus döntés Marko szerint, aki eszmefuttatását így fejezte be: „Ha Massának végül nem sikerült volna megelőznie Webbert, még akkor is könnyű lett volna visszaadni a pozíciót (Alonsónak)."

Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

forma1 red bull fernando alonso formula1 felipe massa sebastian vettel helmut marko koreai nagydíj