2012. okt 17.

F1 Senna a teljesítménye alapján szeretne a Williamsnél maradni, de talán nem árt, ha egy kis pénzt is gyűjt az év végére

írta: FormaNet
F1 Senna a teljesítménye alapján szeretne a Williamsnél maradni, de talán nem árt, ha egy kis pénzt is gyűjt az év végére

A top csapatoknál az elmúlt napok, és hetek szerződés kötéseivel kialakult a jövő évi pilótafelállás, ám a közép és kis csapatok úgy tűnik, a kivárásra játszanak. Ennek egyik oka, minden bizonnyal a minél tehetségesebb pilóták megszerzése mellett az, hogy ezeknél az alakulatoknál kiemelt jelentősége van a versenyző mögött álló szponzorok pénzének. Nincs ez másképpen a Williamsnél sem, ahol jelenleg Pastor Maldonado maradásáért, és a hozzá kapcsolódó 55 millió dolláros PDVSA támogatásért szurkolnak, miközben Bruno Senna csak reménykedhet, hogy őt választja az alakulat a jelenlegi tesztpilóta, Valtteri Bottas helyett.

Senna reménykedik, hogy marad 2013-ban.jpg

Az F1-es paddockban általános az a vélemény, hogy a grove-i alakulat jövőre jelenlegi tesztpilótáját, a finn Valtteri Bottast szerződteti a brazil pilóta helyére. Bottas az idei szezonban a versenyhétvégék péntek reggelén sokszor kapott lehetőséget, a Williams-Renault tesztelésére, és a teszteken mutatott teljesítménye lenyűgözte az istálló vezetését. Senna azonban reméli, hogy sikerül 2013-ra is megtartania a Williamsnél pilótaülését.

A brazil pilóta nemrég a Sky Televíziónak így nyilatkozott: "Azt hiszem, már megmutattam a sebességemet, és valóban remélem, hogy képes leszek megtartani." (a 2013-as pilótaülést)

A Williamsnél nem várható a szezon vége előtt döntés, aminek minden bizonnyal nem a pilóták teljesítményének javulása lehet az oka, hanem a versenyzők mögött álló pénzügyi támogatások alakulása.

Senna számára nehéz évnek mondható a 2012-es szezon, ám a 29 éves pilóta úgy érzi, eleget tett azért, hogy biztosítsa F1-es jövőjét.

„A csapat elégedett velem, és tudják, hogy volt néhány nehéz helyzetem az elmúlt versenyeken. Most csak a folytatásra összpontosítok, a munkámra, problémák nélkül, és hogy az év végén elérjek néhány jó eredményt, és majd meglátjuk mi történik a szezon végén.” – nyilatkozta a brazil Totalrace- nek a Williams versenyzője.

Senna arra számít, hogy a grove-i istálló a döntését elsősorban a teljesítménye alapján hozza majd meg.

„Tökéletesen jól tudják, hogy ami néha történt, az nem mindig az én hibám volt. Szingapúrban például én hibáztam, és ezt el is fogadtam. De ezen kívül is volt pár problémánk.”

„Egyértelmű, hogy ha van egy hétvége, amikor nem minden tökéletes, - például ha hiányzom az első edzésről, és akkor adódik az autóval valami probléma – akkor én nem tudok olyan jól felkészülni, mint a többiek.”

„És én ennek már megfizettem az árát” – vélekedett a Williams brazil pilótája, Bruno Senna.

000 facebook_banner.jpg

A brazil versenyző elvárása a csapat felé, mely szerint a teljesítménye alapján döntsenek a jövőjéről, teljesen logikusnak, és jogosnak tűnik, ám figyelembe véve a jelenleg az F1-et is jelentősen érintő gazdasági tendenciákat, talán nem árt tisztában lennie a versenytárs, Bottas anyagi lehetőségeivel sem. A jó teljesítmény mellett talán az legalább annyira fontos lehet, hogy hasonló nagyságrendű összeg álljon mögötte, mint finn riválisa mögött, ha reális esélyt akar magának az év végére, a Williams pilótaüléséért.

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

williams forma1 formula1 bruno senna valtteri bottas pilótakeringő