2012. okt 19.

F1 A Mercedes pilótái pozitív tendencia és némi szerencse reményével készülnek az Indiai Nagydíjra

írta: FormaNet
F1 A Mercedes pilótái pozitív tendencia és némi szerencse reményével készülnek az Indiai Nagydíjra

A Mercedes GP a legutóbbi két nagydíj helyszínéről, Japánból és Dél- Koreából is pont nélkül távozott, így nem csak hogy több, mint 230 ponttal távolodott el a listavezető Red Bulltól, de a szezon hajrájára még a csapat ötödik helye is veszélybe került a 20 pontra felzárkózó Sauberrel szemben. Mindezek tükrében nem csoda, hogy a jövő heti Indiai Nagydíjra egy emelkedő tendenciában bíznak a pilóták. 

nico rosberg - michael schumacher.jpg  

Michael Schumacher 2011-ben, az első Indiai Nagydíjon ugyan csak a 12. rajtkockából kezdhette meg a 60 körös futamot, ám végül a 10 pontot érő ötödik helyen szelte át a célvonalat. A német legenda valószínűleg kibékülne egy hasonló eredménnyel, főleg a legutóbbi három nullázása tükrében.

„Kétség kívül nagy sikert aratott a Formula-1 tavalyi debütálása Indiában. Meglepően sok rajongó látogatott ki a hétvégén, és a pálya is tényleg nagyon klassz. Nagy lelkesedéssel fogadtak ott minket, és érdekes lesz látni, hogy ez a lelkesedés most is ennyire erős lesz-e. A legutóbbi két verseny nem volt teljesen kielégítő, így természetesen a folytatásban egy pozitív tendenciában bízom, és elmondhatom, hogy a csapat nagy erőfeszítéseket tett ennek érdekében.  Majd meglátjuk, mit tudunk kihozni belőle.”

Nico Rosberg tavaly a hetedik rajthelyre kvalifikálta magát, végül egy pozíciót sikerült előrelépnie, és csapattársa mögött hatodikként ért célba Indiában. Rosberg szerint jó előzési lehetőségeket rejt az indiai aszfaltcsík, és természetesen a legutóbbi két sikertelen nagydíj után egy kis szerencsében, és egy jó eredményben reménykedik.

"A Buddh International Circuit egy nagy kihívást jelentő pálya, és érdekes kombinációja a lassú kanyaroknak és a hosszú egyeneseknek. Az egyik legmagasabb átlagsebességű pálya, és jó előzési lehetőségeket biztosít. Tavaly nagyon lenyűgöztek a szenvedélyes és barátságos indiai emberek, szóval nagyon várom, hogy újra ellátogassunk oda, és további érdekes tapasztalatokat szerezzek. Remélem a következő hétvégén kicsivel több szerencsénk lesz mint a közelmúltban volt, és lesz esélyem egy jó eredményt elérni.”

000 facebook_banner.jpg

Ross Brawn, csapatfőnök: 2011 októbere után jövő héten második alkalommal látogat el a Formula-1 Indiába, a Buddh International Circuitre. Örömünkre szolgál, hogy csapatunk idén partneri megállapodást kötött az Airtellel, amely a verseny névadó szponzora , és várjuk, hogy megoszthassuk velük az Indiai Nagydíj élményeit. Mindig nagy öröm, ha új rajongókat üdvözölhetünk a sportban, és azoknak, akik tavaly itt voltak, bizonyára elnyerte tetszését a Formula-1. A létesítmény nagyon látványos, és a pálya is jó kihívás volt a versenyzők számára.”

Norbert Haug, a Mercedes-Benz Motorsport alelnöke: Egy tavalyi, sikeres debütáló verseny után, mindannyian izgatottan térünk vissza a Buddh International Circuitre, a második Indiai Nagydíjra. Tavaly meleg fogadtatásban, és egy nagyon lelkes közönségben volt részünk, és lenyűgöző volt látni, hogy mekkora presztízse van a Formula-1-nek, már az első látogatás alkalmával is. A két hosszú- és egy rövid egyenes mellett a pálya kihívást jelentő kanyarokat tartalmaz az ötöstől egészen a tizenötösig, különösen a hosszú jobbos 10-11-es forduló. Itt nagy terhelést kapnak a bal első gumik, és a várhatóan 30 fok feletti hőmérséklet további kihívásokat tartogat majd. 

 

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

mercedes forma-1 michael schumacher nico rosberg indiai nagydíj formaul-1