2012. okt 19.

F1 Ferrari: Massával kapcsolatban megfontolt döntés született, minden más csak üres fecsegés

írta: FormaNet
F1 Ferrari: Massával kapcsolatban megfontolt döntés született, minden más csak üres fecsegés

A Felipe Massa jövőjével kapcsolatos találgatások a napokban aláírt szerződét követően okafogyottá váltak, most azonban a döntés hátterével kapcsolatosan jelennek meg naponta több alkalommal is különféle elképzelések. A Ferrarinál ebben a kérdésben is megpróbáltak tiszta vizet önteni a pohárba.

massa - alonso.JPG  

Felipe Massa jövőre megkezdheti nyolcadik versenyszezonját a maranellói alakulatnál, miután a napokban újabb egy évre meghosszabbították szerződését. Ezzel a Felipe utódlásáról szóló találgatások megszűntek, ám a döntést és annak hátterét sokan nem értik, vagy éppen nem tartják megfelelőnek. Némiképp beszédes, hogy az új kontraktus csak egy évre szól, ami talán jelzi, hogy a Ferrarinál nem terveznek hoszútávra Massával. Sokan az istálló döntésének miértjére is kíváncsiak, és erre is számtalan teória született az elmúlt pár napban. Többek között, hogy Fernando Alonso kívánságára maradhatott a jelenleg egyértelműen másodszámú pilóta, és segítő szerepet betöltő Felipe, de olyan verziót is olvashattunk, hogy nincs komoly felhozatal a versenyzők között, akikből a maranellóiak válogathatnának. A Ferrari minden bizonnyal megelégelte a pletykákat, és hivatalos honlapján megpróbál véget vetni az "üres fecsegésnek".

„A döntés, mellyel meghosszabbították Felipe Massa szerződését a következő szezonra, alapos mérlegelés után történt, így az korántsem volt nyilvánvaló. Nem egy elkerülhetetlen, és nem az alternatívák hiánya miatti döntés volt, és nem is a jelenlegi csapattárs kívánsága irányította azt, mert a Ferrari egyedül dönt a pilótáiról. Sokan kopogtattak Maranello ajtaján, néhányat ezekből figyelembe is vettek, de végül a logikus következtetés érvényesült: Egyik sem volt jobb, mint Felipe, és senki sem volt, aki nála nagyobb sebességre lenne képes, vagy tehetségesebb lenne, vagy aki jobb munkát végezhetne a csapat számára.”

000 facebook_banner.jpg

„A brazil pályafutása jól mutatja mindezeket a tulajdonságokat, mint ahogy az is tény, hogy harmónia uralkodik a csapaton belül, ami egységet és szolidaritást jelent a legnehezebb időkben is. A vörösök rajongói tudják az indítékot: a döntések egyedül és kizárólag úgy születnek, hogy az a Ferrarinak jó legyen. Az összes többi csak üres fecsegés” – áll a csapat hivatalos weboldalán.

Az egy éves szerződést figyelembe véve teljesen logikusnak tűnik a döntés a Ferrari szemszögéből, ám minden bizonnyal a 2014-es, és az azon túlmutató tervekben már egészen más szempontok kerültek mérlegelésre.

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

ferrari forma-1 felipe massa formula-1