2012. okt 25.

F1 Hamilton Abu Dzabiban fog elbeszélgetni egykori mentorával, Ron Dennisszel

írta: FormaNet
F1 Hamilton Abu Dzabiban fog elbeszélgetni egykori mentorával, Ron Dennisszel

Lewis Hamilton a napokban tett wokingi látogatása alkalmával búcsút vett a McLaren gyár alkalmazottjaitól. A brit pilóta elmondása szerint egykori mentorával, Ron Dennisszel is találkozni fog egy vacsora keretében, előreláthatólag Abu Dzabiban. A brit pilóta számár szinte elérhetetlen távolságba került az egyéni világbajnoki cím, de a konstruktőrök világbajnoki címért továbbra is teljes erőbedobással küzd.

hamilton - ron dennis.PNG  

Lewis Hamilton utolsó négy versenyhétvégéjére készül a McLaren színeiben, ugyanis a következő szezonban a hétszeres világbajnok, Michael Schumacher helyét veszi át, a Mercedes csapatánál. A 27 éves versenyző az elmúlt napokban tett látogatást a wokingi alakulat gyárában, amely során elköszönt csapatától, és ha elmondása szerint nem is volt nagyon drámai a búcsú, mégis szavai érzelmekkel telített voltak.(erről itt olvashattok)

„Nem ültem le senkivel sem elbeszélgetni. Még feladatunk van ebben az évben, hiszen még nem fejeződött be a szezon. Most nagyon fontos, hogy megpróbáljuk magasan tartani a motivációnkat, amikor visszatértem, csak a szokásos dolgokat csináltam” – kezdte mondandóját Lewis Hamilton.

„Beszéltem Ronnal, és tervezzük, hogy találkozunk. Azt gondolom, Abu Dhabiban. El fogunk menni egy közös vacsorára, és egy jót fogunk beszélgetni” – mondta a brit pilóta

A 27 éves versenyző pályafutásában nagy szerepet játszott a McLaren egykori csapatfőnöke, hiszen 2007-ben megadta a Formula-1-es debütálás lehetőségét a fiatal pilótának, majd a következő évben világbajnoki címmé érett a közös munkájuk. A két fél kapcsolata egészen Hamilton gyermekkoráig nyúlik vissza, mikor a 13 éves gokart versenyző egy díj átadó ünnepségen odalépett Ron Dennishez, és azt mondta neki, hogy egy napon, a csapatában szeretne versenyezni.

Hamilton valószínűleg már nem szólhat bele a világbajnoki cím sorsába, hiszen Sebastian Vettelhez képest 62 pontos lemaradással áll a 4. helyen, az egyéni világbajnokság tabelláján.

„Mikor megnyertem a világbajnoki címet, nem voltam olyan szerencsés, mint Sebastian, hogy olyan autót kapjak ami úgy dominált a következő évben, mint az övé” – emlékezett vissza Hamilton.

„Nagyon szomorú vagyok, hogy nem tudtam elérni egy másik világbajnoki címet…Érzem, hogy mint csapat elég jók voltunk ahhoz, hogy megszerezzük. És érzem, hogy én is elég jó voltam ahhoz, hogy megszerezzük. Bármi is legyen az oka, ez nem történt meg, de nem fogok panaszkodni emiatt.”

Legutóbb Koreában Hamilton mindössze egy pontot tudott begyűjteni, Jenson Button pedig feladni kényszerült a versenyt, így még szorosabbá vált a konstruktőrök csatája. A Red Bull egyelőre meggyőző fölénnyel vezet (367 pont), de matematikailag még a Ferrari (290 pont), a McLaren (284 pont) és a Lotus (255 pont) csapata is harcban áll a címért.

„Az év hátralévő részében, megpróbáljuk megnyerni a konstruktőrök világbajnokságát” – tette egyértelművé Hamilton.

„Reálisan nézve már túl messze vagyunk, hogy nyerjek a versenyzők között. Ha történik velünk néhány csoda, akkor mindent visszaszívok.”

000 facebook_banner.jpg

A McLaren 1998-ban hódította el utoljára a csapat világbajnoki címet, ebben az esztendőben Mika Häkkinen a pilóták világbajnokságban is diadalt aratott, így duplázni tudott a wokingi alakulat. 2007-ben a brit csapat nyerte volna a konstruktőri címet, de a hírhedt kémbotrány miatt a legendás alakulatot kizárták a bajnokságból.

„Meg volt az esélyünk 2007-ben, de elvették tőlünk. Szóval igen, fantasztikus lenne  újra felérni a csúcsra” – fejezte be gondolatát Lewis Hamilton.

FormaNet, Kiss Róbert

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

forma-1 mclaren lewis hamilton ron dennis formaul-1