2012. okt 28.

F1 A McLaren beállította a Ferrari rekordját

írta: FormaNet
F1 A McLaren beállította a Ferrari rekordját

A McLaren Mercedes a bajnoki pontversenyben ugyan valamivel messzebb került riválisaitól, a Red Bulltól és a Ferraritól, ennek ellenére több pozitívumot is elkönyvelt Indiában a wokingi csapat. Jenson Button a McLaren történelmének 150. versenyben megfutott leggyorsabb körét jegyezte be az istálló statisztikájába, de ami ennél is nagyobb teljesítmény, a legendás alakulat sorozatban 55. pontszerzésével beérte a rekorder Ferrarit.

mclaren - india_1.jpg  

A McLaren versenyzői a szombati kvalifikációt követően ugyan jobb eredmények reményében sorakozott fel az Indiai Nagydíj rajtrácsára, ettől függetlenül egy negyedik és egy ötödik hellyel sem keseregnek, hiszen mind Lewis Hamilton, mind pedig Jenson Button nagyon élvezetes csatákban vehetett részt.

Bár a csapatfőnök, Martin Whitmarsh nem tagadta, hogy több pontra számított, de a pilótákhoz hasonlóan ő is rengeteg pozitívumot talált a mai versenyben.  

„22 pontot szereztünk ma, de reménykedtünk benne, hogy ez több is lehet. Az opciós gumikon nehéz volt jó tempót futni, de a kemény abroncsokon mindenkinél gyorsabbak voltunk, csak akkor már túl nagy volt a rés az élmezőny és köztünk. Még így is Lewis olyan keményen nyomta a záró etapban, ahogy csak a csövön kifért, és ha még néhány körrel tovább tart a verseny, biztosan Mark elé kerül. Jenson is zseniálisan vezetett nehéz körülmények között. Sok időt elvesztett Romain Grosjean mögött, de ő is megtalálta azt a villámtempót, mint Lewis, azonban neki már ez kevés volt a felzárkózáshoz. Az övé lett a verseny leggyorsabb köre az utolsó körben, ami a McLaren történetének a 150. versenyben futott leggyorsabb köre volt.”

A statisztikákat folytatva Whitmarsh azt sem felejtette el megemlíteni, hogy csapata egy nagyszerű rekordot is beállított, mégpedig sorozatos pontszerzésnek köszönhetően. Ebben a „versenyben” az örök riválist a Ferrarit fogták be.

A maranellóiak közel tíz éve tartják ezt a rekordot, ám ha a McLaren valamelyik autója a következő versenyen is pontot szerez, akkor lekerülnek a „trónról”. A Ferrari az 1999-es Maláj Nagydíjtól egészen a 2003-as Maláj Nagydíjig zsinórban 55 alkalommal gyűjtött pontot (bár ebben az időben még az első hat, majd az első nyolc befutónak osztottak bajnoki pontokat)

A McLaren Jenson Button 2010-es csatlakozása óta kezdte ezt a remek sorozatot, és azóta egyszer sem fordult elő, hogy mindkét autó nullázott volna.

000 facebook_banner.jpg

„McLaren a mai versennyel beállította a Ferrari szériáját, immár zsinórban 55 futamon szereztünk pontokat. 2010-ben, Ausztráliában kezdtük ezt a szériát Jenson győzelmével, tehát amióta Jenson csatlakozott hozzánk, egyszer sem nulláztunk. Az előttünk álló hétvégén, Abu Dzabiban új célt tűztünk ki: az 55-ös számot 56-ra növelni. Természetesen nem ez a fő cél, hiszen még mindig hátra van három futam, és ennél sokkal nagyobb terveink vannak. Mindenki biztos lehet abban, hogy a Vodafone McLaren Mercedes a lehető legjobbat fogja kihozni magából annak érdekében, hogy a legtöbbet kihozzuk a lehetőségeinkből” – ígérte a csapatfőnök. 

FormaNet, Jeney Anna

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

forma-1 mclaren martin whitmarsh formula-1