2012. okt 28.

F1 Idén negyedik alkalommal nullázott a Mercedes

írta: FormaNet
F1 Idén negyedik alkalommal nullázott a Mercedes

A Mercedes csapata ismét egy kiábrándító hétvégét tudhat maga mögött. Nico Rosberg a 11. helyen fejezte be az Indiai Nagydíjat, míg Michael Schumacher balesetbe keveredett a rajtnál, amely gyakorlatilag szertefoszlatta a hétszeres világbajnok pontszerzési reményeit, és öt körrel a verseny vége előtt fel is adta a mezőny végén való kocsikázást, és beparkolt a Mercedes garázsba.

michael schumacher - india.jpg  

Szép reményekkel vágott neki a Mercedes csapata az Indiai Nagydíjnak, hiszen az Ezüst Nyilak nem mentek rosszul a futam előtti szabadedzéseken. A kvalifikáció viszont már felemásra sikeredett, hiszen Michael Schumacher a 15 helyen búcsúzott a Q2-ben, míg Nico Rosberg inkább gumit spórolt, és a 10. rajtkockából vághatott neki a futamnak. A verseny alatt nagyon szenvedtek az ezüstszínű autók. Nico Rosberg szinte végig az egy pontot érő 10 helyen autózott, végül kénytelen volt egy Williamsnek átadni a helyét. Michael Schumacher már a rajtnál bajba került, hiszen defektet kapott a rajt utáni pozícióharcokban, majd ezt követően mindvégig a mezőny végén folytatta versenyét, majd öt körrel a leintés előtt váltó kímélés miatt fel is adta a futamot. A hétszeres világbajnokot ráadásul vizsgálta a versenybíróság is, mégpedig kék zászló figyelmen kívül hagyása miatt, de végül nem találták szabálytalannak. Ez azonban mit sem változtat azon a tényen, hogy az Ezüst Nyilak idén immár negyedik alkalommal estek el a pontszerzés lehetőségétől.

Nico Rosberg: A pontszerző helyeken kívül fejeztük be a versenyt, ami mindig szomorú, és egy nagyon nehéz délutánon vagyunk túl. Friss gumikon rajtoltam, és reméltem, hogy képes leszek néhány helyezést javítani, de nem sikerült pozíciót szereznem. Harcolnom kellett az autókkal, akik elém kerültek. Nagyon nehéz időszak ez a számunkra, de nagyon sokat tanulunk, amit a következő évben fel tudunk használni, és ez egy pozitív dolog.

000 facebook_banner.jpg

Michael Schumacher: Egy nagyon rossz versenyen volt a mai. Valójában már a rajt után vége lett. Nagyon sok időt veszítettem azzal, hogy vissza kellett jönnöm a boxba a defektem miatt, ez megpecsételte a pontszerzési esélyeimet. A verseny közben a tempóm  jó volt, de túl messze voltam attól, hogy elérjek néhány pontot. A végén le kellett állítanunk az autót technikai okok miatt.

Ross Brawn (csapatfőnök): Szoros mezőnyben versenyzünk ebben a szezonban, ahol néhány tizedmásodperc is komoly különbséget jelent a pozíciód szempontjából, és most kiszorultunk a pontszerző helyekről. Nico egy kiállásos taktikán volt, vigyázott a gumikra, és megfelelő sebessége volt mindkét keveréken, és összességében egy eléggé nyugodt futama volt. Ami Michaelt illeti, az első kanyarban történt csaták során defektet kapott, ami miatt a mezőny legvégére került.  A lágy gumikon a verseny bizonyos szakaszaiban elismerésre méltó sebességet mutatott, majd a váltó kímélése miatt elővigyázatosságból behívtuk még a leintés előtt.

FormaNet, Kiss Róbert

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

mercedes forma-1 formula-1 indiai nagydíj