2012. okt 28.

F1 Lotus - A dupla pontszerzés ellenére kissé csalódottak a pilóták

írta: FormaNet
F1 Lotus - A dupla pontszerzés ellenére kissé csalódottak a pilóták

A Lotus F1 Team összesen nyolc ponttal gyarapodott Indiában, Kimi Räikkönen hatodik-, illetve Romain Grosjean kilencedik helyének köszönhetően. Bajnokság szempontjából ez annyit jelent, hogy a csapat messzebb került a harmadik helyen álló McLarentől, de növelte egyébként is tetemes előnyét a nullázó Mercedesszel szemben. Mivel az egyéni pontverseny első két helyezettje nagyszerű versenyt futott, így a harmadik helyen álló finn versenyző 67 pontos hátrányba került a vb éllovasához, Sebastian Vettelhez képest, ami gyakorlatilag már behozhatatlan. Természetesen egyik versenyző sem elégedett a mai eredménnyel, és mindketten úgy vélik, ennél sokkal jobb volt az autó.

kimi raikkonen - india_1.jpg  

Kimi Räikkönen a hetedik rajtkockából vághatott neki az Indiai Nagydíjnak, majd 60 kör után ugyanebben a pozícióban szelte át a célvonalat. A 2007-es világbajnok kiábrándítónak értékelte versenyét, mégpedig azért, mert úgy érezte, hogy a tegnapi kvalifikációhoz képest most sokkal jobb volt a kocsija.

„Volt ma egy nagyon jó autóm, de nem tudtam vele mit kezdeni, mert nem tudtam az egyenesben előrébb kerülni. Elég kiábrándító volt, de megesik az ilyesmi. Változtattunk a tegnapi időmérős beállításokon, és végül ez kifizetődő volt. Meg volt a sebességünk, csak éppen nem a megfelelő helyen, és ha így valaki mögött beragadsz, nem sokat tehetsz. Remélhetőleg a következő versenyen már kicsit okosabbak leszünk, és ki tudjuk használni a versenytempónkat, hogy szerezzünk még néhány bajnoki pontot” – értékelt a 33 éves pilóta.

000 facebook_banner.jpg

Romain Grosjean a szombati kvalifikáción lecsúszott a Q3-ról, így a 11. helyről várhatta a rajtot, végül két helyet előrelépve, kilencedik helyével két pontot gyűjtött csapatának. Räikkönenhez hasonlóan a francia is hiányolta az előzéshez szükséges sebességet, ugyanakkor elégedett saját magával és a csapattal, hiszen a maximumot kihozta a lehetőségeiből.

„Miután a 11. helyről indultam, így a 9. hely nem rossz, de lehetett volna jobb. Azt kell mondjam, a magam-, a mérnökök-, és a pit személyzet részéről is egy nagyon jó versenyünk volt, mindenki 100 százalékon dolgozott, de az egyenesben hiányzott a sebesség, ami lehetetlenné tette az előzést. Minden körben nyomtam ahogy csak tudtam, hogy a lehető legtöbbet kihozzam a kocsiból - olyan volt, mint egy 90 perces időmérő edzés, úgyhogy összességében elégedett lehetek.”

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

lotus forma-1 kimi raikkonen formula-1 indiai nagydíj romain grosjean