2012. okt 28.

F1 Vettel továbbra is óvatos, Alonso egyre elszántabb

írta: FormaNet
F1 Vettel továbbra is óvatos, Alonso egyre elszántabb

Az idei Formula-1-es világbajnokság két nagy harcosa közül Sebastian Vettel könnyedén, míg Fernando Alonso parádés versenyzéssel az első-második helyen szelte át a célvonalat, így gyakorlatilag már nem kérdés, hogy év végén mindenképpen egy háromszoros világbajnokot avathat a széria. Jelenleg Vettelnek áll a zászló, de a regnáló bajnok továbbra sem gondol a vb címre, és talán okosan is teszi, hiszen  ha Alonso indiai harci kedvét az utolsó három nagydíjra is megtartja, akkor gyorsabb kocsi ide vagy oda, minden bizonnyal nem lesz sétagalopp számára a szezonhajrá.

sebastian vettel - india_1.PNG  

Sebastian Vettel a tavalyi Indiai Nagydíjhoz hasonlóan most is rajt-cél győzelemmel szerezte a legfényesebb trófeát, ezzel együtt pályafutásának 26. Formula-1-es győzelmét. 

„Ez hihetetlen második év volt itt számunkra, hiszen mindkétszer megszereztük a pole-t, majd a győzelmet is. Nagyon boldog vagyok, hogy újra enyém ez a szép trófea. Nagyon különleges ez a nagydíj, és nagyon kedvelem a pálya vonalvezetését. Köszönetet kell mondanom a csapat minden egyes tagjának” – kezdte boldogan a futamgyőztes, és talán Alonso szombati felvetésére (mely szerint nem Vettellel, hanem Adrian Newey-vel harcol a címért) reagálva kifejtette, hogy a csapat minden egyes tagja keményen megdolgozik a sikerekért.

„Nagyon nehéz folyamatosan nyomni, és nincs egyetlen tényező ami kiemelkedik, és aminek köszönhetjük ezt a különbséget. Mindannyian kéz a kézben dolgozunk akár itt a pályán, akár Milton Keynesben, a gyárban.”

A címvédő immár 13 pontos előnnyel várhatja a következő nagydíjat, ám továbbra sem gondol a bajnoki trófeára, csakis a jövő heti Abu Dzabi Nagydíjra koncentrál.

„Ez egy újabb előrelépés számunkra, de még hosszú utat kell megtennünk. Idén már láthattuk párszor, hogy milyen gyorsan megváltozhatnak a dolgok. Fantasztikus, hogy most itt lehetek, és fantasztikus, amikor minden úgy működik, ahogy szeretnéd. Nagyon büszke vagyok, de ez a mai nap volt, most pedig Abu Dzabira kell koncentrálnunk, és lépésről lépésre kell megközelítenünk a dolgokat.”

000 facebook_banner.jpg

A német pilóta legnagyobb ellenfele, Fernando Alonso hatalmasat küzdött Indiában, és az ötödik helyről rajtolva végül másodikként ért célba, azaz ismét a lehető legtöbbet sikerült kihoznia lehetőségeiből. Hátránya ugyan tovább nőtt, ám a kétszeres bajnok határozottan kijelentette, eszében sincs feladni a küzdelmet.

„Természetesen ebben a pillanatban nem könnyű a helyzetünk a Red Bullal szemben, de soha nem fogjuk feladni. Örülök a mai eredményemnek, és gratulálok a Red Bullnak és Sebastiannak.”

"Persze Brazíliában szeretnénk majd boldogok lenni, és biztos vagyok abban, hogy ez lehetséges. Most veszítettünk pontokat, de erre számítottunk is a hétvégén, mert nem voltunk elég gyorsak ahhoz, hogy felvegyük a harcot a Red Bullal. De a lehető legkevesebb pontot vesztettünk, és jobb versenyek következnek.”

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

forma-1 fernando alonso futam sebastian vettel formula-1 indiai nagydíj