2012. okt 30.

F1 Räikkönen: Ehhez a szerződéshez nem kellett nyakkendőt vennem, és fotóalbummal sem zsaroltak

írta: FormaNet
F1 Räikkönen: Ehhez a szerződéshez nem kellett nyakkendőt vennem, és fotóalbummal sem zsaroltak

Kimi Räikkönen új kontraktusa nem okozott igazán nagy meglepetést az F1 köreiben, hiszen egész évben olyan hírek érkeztek mind a jégember, mind a csapat irányából, hogy mindketten elégedettek a közös munkával. A szerződés aláírást követően a Formula-1 hivatalos oldalán a finn klasszist az idei évről, szerződéséről, és jövő évi terveiről faggatták.

Kimi a szerződéskötés után.JPG

Mit tanultál visszatérésed óta a Formula-1-es versenyzésről?

Kimi Räikkönen: Ez a szezon megmutatta számomra, hogy még mindig szeretem a versenyzést, jobban, mint valaha. Nyilvánvaló, hogy nem tértem volna vissza a sportba, ha nem így érzek. Formula-1-es autót vezetni még mindig ugyan olyan inspirációt ad, és továbbra is ugyan olyan szenvedélyes érzés.

A Lotus a negyedik Formula-1-es csapatod. Hogy látod ezt?

KR: Nagyon elégedett vagyok a csapattal, ahogy dolgoznak, ahogy hozzáállnak a versenyekhez, és ahogy befektetnek az autó fejlesztésébe. Azt gondolom, azzal a haladással ami Enstone-ban a színfalak mögött zajlik, jövőre még többször harcolhatunk majd a dobogóért, és erősebb kihívói lehetünk a világbajnokságnak.

Mi, és még 500 millió másik ember nemrégiben a YouTube-on láthattuk, amikor végre újra aláírtál. Mennyire volt kimunkált ez a folyamat?

KR: Nos, a csapatnál nem volt arra szükség, hogy nyakkendőt kössek, és fotóalbummal sem zsaroltak, ellentétben bizonyos egyéb szerződésekkel, amit a közelmúltban láthattatok. Ilyesmire most nem volt szükség.

Mennyire erős a motivációd, az idei utolsó versenyekre, és előretekintve 2013-ra?

KR: A motivációm ugyanolyan erős, mint mindig, és szeretek versenyezni.

Hogyan tudsz építkezni a 2012-ben megszerzett tapasztalataidra a jövő évben?

KR: A csapattal együtt igazoltuk, hogy képesek vagyunk erős és megbízható autót építeni, és fejleszteni. Ebben az évben jó irányt vettünk, és erős alapokat raktunk le, ami reményt ad egy jobb következő szezonra az elkövetkező időben. Tudjuk, mit kell tennünk, hogy néhány fontos területen javuljunk, melyek hozzásegíthetnek ahhoz, hogy jövőre jobb eredményeket érjünk el. Mindent összevetve várom, hogy folytassuk a munkát a csapattal, hogy még jobb dolgokat érjünk el 2013-ban.

000 facebook_banner.jpg

Mit tanultál ettől a szezontól?

KR: Azt hiszem, volt néhány ember, akiknek kétségei voltak a teljesítményemmel kapcsolatban, a távolmaradásomat követően. Személy szerint én egyáltalán nem éreztem, hogy megtorpant volna a versenyzésem. A raliban néhány dolgot másképpen kell csinálni, de a Formula-1-be való visszatérésemet követően azonnal elég megfelelőnek éreztem magam, és elég gyorsnak is, hogy elkezdjek versenyezni. Ki vagyok éhezve a győzelemre,pontosan úgy, mint mindig, és azt hiszem,megmutattam, hogy képes vagyok harcolni érte. Nyilvánvaló, hogy nem ebben az évben, bár néhányszor közel voltunk hozzá, és biztos vagyok abban, hogy folyamatosan próbáljuk ezt tartani, mindaddig amíg elkezdünk majd ismét győzni.

Mire összpontosítasz legjobban 2013-ban?

KR: Természetesen a legfontosabb dolog számomra, hogy mindig a legjobbat tegyem, minden hétvégén, minden versenyen. Azt gondolom, képesek vagyunk jobb teljesítményre a versenyeken, ha megtaláljuk, hogyan tudok magamból és az autóból is többet kihozni az időmérőkön. Ebben az évben azt láthattuk, hogy mindig az első két sorból tudtak futamot nyerni. 2013-ra a rajtrácson elfoglalt helyünket kell majd fejleszteni. ez az egyik legfontosabb cél a számomra.

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png 

Szólj hozzá

lotus forma1 kimi raikkönen formula1