2012. okt 31.

F1 Schumacher reméli, csapatának sikerült valamit tanulni a katasztrofális Indiai Nagydíjon

írta: FormaNet
F1 Schumacher reméli, csapatának sikerült valamit tanulni a katasztrofális Indiai Nagydíjon

Az elmúlt három versenyre visszatekintve egyértelműen kijelenthető, hogy a Mercedes, ha lehet még jobban az elvárások alatt teljesített. Az istálló utoljára Szingapúrban szerzett pontot, Nico Rosberg ötödik helyének köszönhetően, így Ross Brawn és csapata úgy utazott el Ázsiából, hogy a konstruktőrök versenyében nem sikerült meglépni a mindössze 20 pont hátrányban lévő Sauber elől. A katasztrofálisra sikeredett indiai futam után Michael Schumacher azt reméli, az alakulat legalább tanult valamit a kudarcból.

Schumi reméli, hogy sikerült tanulniuk valamit Indiában.jpg

Az év végén visszavonuló német legenda szerint, rekordokat döntögető karrierének egyik legrosszabb versenyét futotta a második Indiai Nagydíjon. A verseny eleve rosszul indult, hiszen az időmérőn csupán a 14. helyet tudta megszerezni, és a  Jean-Eric Vergne-nel való koccanást követően defekt miatt a boxba kényszerült kerékcserére. Ezt követően, már, mint lekörözött versenyzőt vizsgálta a versenybíróság, mert felmerült, hogy a kék zászlót figyelmen kívül hagyta, és feltartott Romain Grosjeant. Végül nem kapott büntetést, ettől függetlenül az utolsó öt kört már nem teljesítette, és a 18. helyről (a sebességváltó kímélése miatt) inkább kiállt, és beparkolta kocsiját a garázsba.  

A pontszerzés tekintetében csapattársa, Nico Rosberg sem volt sokkal sikeresebb. Sokáig az egy pontot érő 10. helyen autózott, végül a williamses Bruno Senna még ettől a kis örömtől is megfosztotta, és 11. helyen ért célba.  A Mercedes zsinórban harmadik pontszerzés nélküli versenyét könyvelhette el Indiában.

Schumacher számára a hétvégi Abu Dzabi Nagydíj az év egyik fénypontja, így nagyon bízik abban, hogy sikerül tanulniuk a katasztrofális indiai versenyből, és minden figyelmüket a Yas Marina pályára összpontosítják.

„Ott a berendezések művészien vannak kialakítva, nagyon modern, és nagyon vonzó. A verseny időzítése még vonzóbbá teszi. Valami egészen különleges, és egyedülállóan szórakoztató, ahogy a nappalból az éjszakába megyünk.”

„A szórakoztató szó kétségkívül nem a legpontosabb leírása annak a versenynek, ami vasárnap Indiában volt. Mindemellett remélem, hogy azt, amit az autóról tanultunk a hétvége során, sikerül majd pozitív dolgokra váltani Abu Dzabiban.”

000 facebook_banner.jpg

A Mercedesnek a szeptemberi Szingapúri Nagydíj óta egyetlen pontot sem sikerült szereznie. Ross Brawn csapatfőnök elismerte, hogy a jelenlegi formájuk messze alulmarad a csapat saját elvárásaitól, ám továbbra is magabiztos abban a tekintetben, hogy a fejlesztésekre fordított erőfeszítések a szezon végére kifizetődőek lehetnek.

„Csapatunk nehéz időszakon van túl, hiszen a szezon vége felé messze nem úgy alakultak a versenyeink, ahogy azt vártuk. Mindemellett folytatjuk a kemény munkát és a teljesítményünk javítását, miközben azokat a fejlesztési lehetőségeket is figyelembe vesszük, melyek már a jövő év számára lehetnek lényegesek. Szeretnénk pozitív érzéssel befejezni az idei szezont, és remélem, sikerül erős eredményt elérni ezen a hétvégén” – nyilatkozta a csapat futamelőzetesében Brawn

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png      

Szólj hozzá

mercedes schumacher forma1 formula1 indiai nagydíj abu dzabi nagydíj