2012. nov 01.

F1 Hülkenberg cáfolja, hogy a sauberes ülés egyenes utat jelentene a Ferrarihoz

írta: FormaNet
F1 Hülkenberg cáfolja, hogy a sauberes ülés egyenes utat jelentene a Ferrarihoz

Nico Hülkenberg jövőjéről számos találgatás jelent meg az utóbbi időben, a napokban viszont biztossá vált, hogy a 2013-as évben a Sauber-Ferrari pilótájaként fog versenyezni. A német versenyző elismerte, a Ferrari csapatával is folytatott tárgyalásokat, de mivel Felipe Massa szerződését meghosszabbították, így nem valósulhatott meg ez az opció. Ezzel együtt a  25 éves tehetség nem gondolja, hogy a svájci csapathoz való igazolása közelebb segítené ahhoz, hogy egyszer ferraris pilóta legyen.

nico hülkenerg.jpeg  

Jonny Herbertet, az egykori Formula-1-es pilótát meglepte Nico Hülkenberg döntése. Herbert véleménye szerint a német pilóta csapatváltása nem igazán nagy előrelépés karrierjében, hiszen a két csapat (Sauber-Ferrari, Force India) hasonló erőt képviselnek, és ugyanazokért a helyezésekért szállnak harcba a versenyhétvégéken.

Nico Hülkenberg Abu Dzabiban elismerte, hogy tárgyalásokat folytatott a Ferrarival. Felipe Massa azonban kiváló formában teljesített a szezon második felében, ezzel meggyőzte a Ferrari vezetését a 2013-as pilótafelállásról, így a fiatal német számára nem nyílt meg a lehetőség, hogy a Scuderiánál versenyezzen.

„Ezek informális beszélgetések voltak” – árulta el Hülkenberg Abu Dzabiban, a SID hírügynökségnek.  „Egy kicsit szemezgettünk egymással, de csak ennyi volt.”

Azonban mindenképpen említésre méltó, hogy a Ferrari és a Sauber istálló szoros kapcsolatban van egymással, hiszen a svájci csapat autóinak belsejében Ferrari „szív dobog”. Arra a spekulációra, hogy a német pilóta Sauberhez való igazolása, közelebb segíti őt ahhoz, hogy egyszer ferraris versenyzővé váljon, Hülkenberg egyértelmű választ adott: „Nem!”

„A Sauber nagyon jól fejlesztett, és kiváló szezont futnak. Nem hoztam rossz döntést, és nem tartom rossz választásnak” – fejezte be gondolatát Hülkenberg.

000 facebook_banner.jpg

FormaNet, Kiss Róbert

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

forma-1 nico hülkenberg formula-1