2012. nov 04.

F1 Alonso annak ellenére elégedett, hogy nem sikerült fordítania Abu Dzabiban

írta: FormaNet
F1 Alonso annak ellenére elégedett, hogy nem sikerült fordítania Abu Dzabiban

Fernando Alonso ismét 200 százalékot nyújtva a dobogó második fokára ért fel Abu Dzabiban, és bár a bajnoki címért folyó küzdelemben csak három pontot sikerült hoznia riválisán, Sebastian Vettelen, ennek ellenére a spanyol maximálisan elégedett az eredménnyel.

Ferrari szélcsatorna.jpg  

A Ferrari frissítései ezen a hétvégén sem működtek úgy, ahogy azt a csapat tervezte, így Fernando Alonso igen nehéz helyzetben találta magát a kvalifikáción, ahol végül csak a hetedik leggyorsabb kört sikerült összeraknia, miközben legnagyobb ellenfele, Sebastian Vettel a harmadik helyre kvalifikálta magát. Később a Red Bull bakija Alonso kezére játszott, és Vettel büntetése miatt egy rajtpozíciót nyert, ám hiába futott ismét parádés és hibátlan versenyt, végül csak három egységet sikerült lefaragnia addigi 13 pontos hátrányából. Minden összevetve a kétszeres világbajnok elégedetten értékelte mai napját, hiszen most is a maximumot hozta ki a lehetőségeiből.

„Nagyon elégedett és boldog vagyok, pedig nem voltunk maximálisan versenyképesek. Sebastian büntetése miatt a hatodik helyről indulhattam,majd az első körtől kezdve sikerült párat előznöm. Nagyon jó taktikánk volt, és egészen a leintésig versenyben voltunk a győzelemért. Kimi nagyon jól ment végig, úgyhogy hiába támadtam, nem sikerült többet kihoznom a helyzetből. Nem sikerült nyernem, ez volt a legtöbb, amit ma elérhettünk, de a szezon végéig harcolni fogunk.”

000 facebook_banner.jpg

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

ferrari forma-1 fernando alonso abu dzabi formula-1