2012. nov 06.

F1 Ma kezdődik a fiatal pilóták tesztje Abu Dzabiban - Résztvevők, program

írta: FormaNet
F1 Ma kezdődik a fiatal pilóták tesztje Abu Dzabiban - Résztvevők, program

A mai naptól megkezdődik a háromnapos teszt Abu Dzabiban, ahol hat csapat biztosít lehetőséget ifjú tehetségeknek. A keddtől csütörtökig tartó fiatal pilóták tesztjén a McLaren, a Red Bull, a Lotus, a Sauber, a Toro Rosso és a Caterham vesz részt.

abu dzabi.jpg  

A Red Bull Racing két idei bajnoknak, a GP3-ból érkező António Félix de Costának és a WSR bajnoknak, a holland Robin Frijnsnek ad lehetőséget.  Ez utóbbi a Sauber istálló autóját is vezetheti a háromnapost teszt nyitónapján. Kedd, szerda: António Félix da Costa;  csütörtök: Robin Frijns

A McLarennél három pilóta vezethet, a tesztpilóta, Gary Paffett és Oliver Turvey mellett a szintén a Formula Renault 3.5-ben versenyző, a McLaren saját nevelése, Kevin Magnussen körözhet Abu Dzabiban. Kedd: Kevin Magnussen, Gary Paffett; szerda: Gary Paffett, Oliver Turvey, csütörtök: Oliver Turvey, Kevin Magnussen

A Lotus F1 Team szintén három fiatalnak ad lehetőséget, minden egyes napon más fogja vezetni az E20-ast. Az első nap a Renault nagykövetének, a négyszeres világbajnok legendának, Alain Prostnak a fia, Nicolas Prost bizonyíthat. Szerdán a DTM-ből érkező Edoardo Mortaráé a volán, míg a zárónapon az idei GP2-es bajnok Davide Valsecchi kerül sorra. Ez utóbbi versenyző 2010-ben már részt vett az ifjonc teszten a HRT-vel, tavaly pedig a Maláj Nagydíj szabadedzésén az akkori Team Lotus (most Caterham) kocsiját vezethette.

A Sauber F1 Team tesztpilótájáról Esteban Gutiérrezről egyre többet hallani, hogy jövőre már versenyzőként szállhat harcba a szériában, egyelőre azonban két napot kapott a csapattól a fiatal pilóták tesztjén. Robin Frijns után, szerdán és csütörtökön Gutiérrez bizonyíthatja, hogy megérett a nagy feladatra.

A Scuderia Toro Rossónál a venezuelai Johnny Cecotto, és az idei GP2 sorozat második helyezettje, a brazil származású Luiz Razia osztozik az ülésen. Mindkét pilóta vezetett már F1-es autót, Razia a Virginnél ( most Marussia) és a Team Lotusnál (most Caterham), Cecotto pedig a tavalyi abu dzabi teszten a Force Indiánál.

000 facebook_banner.jpg

A Caterhamnél már ismert arcok állnak munkába, Giedo van der Garde és Alexander Rossi személyében. Idén már mindkét pilóta kapott lehetőséget a pénteki szabadedzéseken, hiszen tesztpilótaként erősítik Tony Fernandes alakulatát.  Kedd, szerda: Giedo van der Garde, csütörtök: Alexander Rossi.

A mezőny többi tagja már letudta a fiatalok tesztjét: A Williams, a Hrt és a Marussia még júliusban Silverstone-ban, míg a Ferrari, a Mercedes és a Force India szeptemberben tesztelt Magny-Cours-ban. 

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

teszt forma-1 abu dzabi formula-1